Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. maj 2020 15:25

Seks personer tiltalt for 680 tilfælde af bedrageri mod ældre

Seks mænd er i dag blevet tiltalt for på systematisk vis at have begået databedrageri ved at franarre ældre borgere deres personlige oplysninger, blandt andet NemID.

Bedragerierne er foregået ved, at de tiltalte har ringet til ældre borgere og har overtalt dem til at oplyse blandt andet personnumre og koder fra NemID-nøglekort, idet de foregav at være fra banken eller lignende.

 

Det lykkedes i 157 tilfælde de tiltalte at skaffe sig adgang til personernes netbank og overføre i alt knap 11 millioner kroner fra disse konti til andre konti, som de tiltalte havde rådighed over. 

 

De tiltalte er 4 danske statsborgere og 2 afghanske statsborgere i alderen fra 20 til 24 år.

 

Bedragerierne er foregået i perioden november 2018 til august 2019 og spænder over flere politikredse. Sagen har været efterforsket af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) siden juli 2019 på baggrund af en henvendelse fra Landsdækkende Center for IT-relateret økonomisk Kriminalitet (LCIK).

 

»Der er tale om en meget omfattende og alvorlig sag om databedrageri, som vi sjældent ser i denne størrelsesorden. Det er politiet og anklagemyndighedens opfattelse, at bedragerierne er foregået organiseret og systematisk over 10 måneder,« siger senioranklager Rasmus von Stamm.

 

Den 15. august 2019 anholdt politiet seks personer, som siden da har været varetægtsfængslet.

 

Sagen er berammet over 25 retsdage ved Retten i Lyngby fra den 3. august til den 3. december 2020.

 

Medierne kan søge om aktindsigt i det anonymiserede anklageskrift via kbh-presse@politi.dk. Det kan udleveres fra den 6. juni 2020. 

 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

2. december 2021

Københavns Politi

Flere betjente skal styrke trygheden i nattelivet

Julefrokostsæsonen er over os, og det betyder erfaringsmæssigt mange mennesker i byen. Det har Københavns Politi særligt fokus på, og bruger samtidig anledningen til at sætte ekstra patruljer på gaden for at øge trygheden i nattelivet. Indsatsen fortsætter også efter nytår.

2. december 2021

Københavns Politi

To dømt for opbevaring af over 200 kg dynamit

To mænd har i dag tilstået at have opbevaret 206,4 kg dynamit på en adresse på Amager. De er blevet idømt fængselsstraffe på fire og fem år.

24. november 2021

Københavns Politi

26-årig idømt ti års fængsel for forsøg på terror

Københavns Byret har idømt en 26-årig mand ti års fængsel for at købe skydevåben og ammunition til at begå en terrorhandling. En 27-årig mand er blevet idømt to år og ni måneders fængsel for sammen med den 26-årige at have købt våbnene.