Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. maj 2020

Seks personer tiltalt for 680 tilfælde af bedrageri mod ældre

Seks mænd er i dag blevet tiltalt for på systematisk vis at have begået databedrageri ved at franarre ældre borgere deres personlige oplysninger, blandt andet NemID.

Bedragerierne er foregået ved, at de tiltalte har ringet til ældre borgere og har overtalt dem til at oplyse blandt andet personnumre og koder fra NemID-nøglekort, idet de foregav at være fra banken eller lignende.

 

Det lykkedes i 157 tilfælde de tiltalte at skaffe sig adgang til personernes netbank og overføre i alt knap 11 millioner kroner fra disse konti til andre konti, som de tiltalte havde rådighed over. 

 

De tiltalte er 4 danske statsborgere og 2 afghanske statsborgere i alderen fra 20 til 24 år.

 

Bedragerierne er foregået i perioden november 2018 til august 2019 og spænder over flere politikredse. Sagen har været efterforsket af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) siden juli 2019 på baggrund af en henvendelse fra Landsdækkende Center for IT-relateret økonomisk Kriminalitet (LCIK).

 

»Der er tale om en meget omfattende og alvorlig sag om databedrageri, som vi sjældent ser i denne størrelsesorden. Det er politiet og anklagemyndighedens opfattelse, at bedragerierne er foregået organiseret og systematisk over 10 måneder,« siger senioranklager Rasmus von Stamm.

 

Den 15. august 2019 anholdt politiet seks personer, som siden da har været varetægtsfængslet.

 

Sagen er berammet over 25 retsdage ved Retten i Lyngby fra den 3. august til den 3. december 2020.

 

Medierne kan søge om aktindsigt i det anonymiserede anklageskrift via kbh-presse@politi.dk. Det kan udleveres fra den 6. juni 2020. 

 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

13. august 2020

Københavns Politi

Stor politiaktion efter udbrud af ny konflikt

I et samarbejde på tværs af politikredse er der i dag anholdt fem personer og ransaget 18 adresser i en aktion rettet mod to kriminelle grupperinger, der er i konflikt med hinanden.

11. august 2020

Københavns Politi

Fem anholdt for indsmugling af større mængde kokain

Københavns Politi anholdt mandag fem personer, der mistænkes for at være centrale figurer i et større narkotikanetværk. Under aktionen beslaglagde politiet flere kilo kokain og en større mængde kontanter.

10. august 2020

Københavns Politi

Anholdt tasketyv mistænkes for at have huseret flere steder i landet

En 45-årig mand blev lørdag varetægtsfængslet i 12 dage. Han blev anholdt fredag og er mistænkt for at have stjålet tasker fra hoteller og caféer i flere politikredse.

Afvis cookies