Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

25. marts 2024 09:59

Skærpet strafzone omkring Parken og tilbageholdelse af udebanefans

For at forhindre voldelige sammenstød i forbindelse med fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 1. april indfører Københavns Politi en midlertidig, skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig har Parken fået et påbud om, at udeholdets fans skal tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen.

Sidste gang, de to hold mødtes i Parken, var den 12. november 2023. Her kom til det sammenstød mellem grupperinger fra begge sider, og en række personer er siden blevet tiltalt for vold og grov forstyrrelse af den offentlige orden.

 

”I november så vi organiserede angreb på modstanderholdets fans, hærværk og konfrontationer med politiet. Det vil vi ikke acceptere, og vi håber og tror, at en skærpet strafzone i området – sammen med vores synlige indsats – vil kunne holde gemytterne i ro,” siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

 

Den skærpede strafzone gælder i tidsrummet den 1. april fra kl. 8.00 til kl. 22.00. Den medfører, at straffen kan stige til det dobbelte for visse typer af kriminalitet begået i zonen – det gælder blandt andet vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden.

 

Den skærpede strafzone omfatter følgende område: Trianglen – Blegdamsvej - Frederik V’s Vej – Edel Sauntes Allé – Nørre Allé – Lyngbyvej – Australiensvej – Sankt Kjelds Gade – Jagtvej – Østerbrogade.

 

Skærpet strafzone 121223

Derudover har Københavns Politi givet F.C. København påbud om at tilbageholde udeholdets tilskuere, der er placeret på D-tribunen, i en periode på op til 60 minutter efter kampen.

 

Hovedparten af tilskuerne bliver lukket ud af stadion umiddelbart efter slutfløjt og kan søge væk fra stadion. Så snart Københavns Politi vurderer, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, får de tilbageholdte tilskuere lov til at forlade Parken.

 

”De seneste gange, de to hold har mødt hinanden, har vi oplevet, at grupper af personer har stået uden for Parken efter kampen for at søge konfrontation med modstanderholdets fans. Her er tilbageholdelsen af udebanefans et vigtigt værktøj til at forebygge uro og forhåbentlig sikre, at alle får en god oplevelse,” siger Peter Dahl.

 

I øjeblikket er en række sager om vold og grov forstyrrelse af den offentlige orden i forbindelse med kampen den 12. november for retten. Flere af dem rummer forhold, der er begået i den dengang gældende strafzone, og i disse sager er der derfor nedlagt påstand om skærpet straf.

 

Hent beslutning om udpegning af skærpet strafzone i pdf her 

Hent kort over strafzonen i pdf her

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

9. april 2024

Københavns Politi

To mænd idømt 13 års fængsel for drab ved Dragør Fort

Københavns Byret har idømt to 29-årige mænd hver 13 års fængsel for at have dræbt en 54-årig mand ved Dragør Fort den 22. januar 2023. Yderligere tre mænd er dømt for at have bestilt overfaldet, som endte i drab.

9. april 2024

Københavns Politi

54-årig mand tiltalt for drabet på Hanne With

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod den mand, der i februar blev anholdt for drabet på den 23-årige Hanne With natten til den 1. januar 1990.

5. april 2024

Københavns Politi

Restriktioner for droneflyvning på Christiania

Der er skærpede regler for droneflyvning i forbindelse med lukningen af Pusher Street på Christiania.