Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

9. juni 2021 10:30

Formodet bagmand i indbrudsnetværk anholdt – stor mængde tyvekoster fundet

Efter længere tids efterforskning modtog Københavns Politi i april en lastbil fyldt med formodede tyvekoster, som menes at være stjålet i Danmark og siden fragtet til Rumænien. En 32-årig formodet bagmand er blevet varetægtsfængslet og nu leder vi efter ejerne til de mange stjålne sager.

Københavns Politi har gennem en længere periode efterforsket en herboende rumænsk statsborger, som menes at spille en nøglerolle i et netværk af organiserede, omrejsende kriminelle. 

Konkret mistænkes den 32-årige mand for at være facilitator for udenlandske tyve ved at købe de effekter, tyvene har stjålet ved indbrud og gadetyverier, og fragte det til Rumænien i varebiler med henblik på videresalg. 

Den 32-årige mand blev anholdt den 4. februar 2021 og har siden været varetægtsfængslet. 

Den videre efterforskning pegede på, at en del af tyvekosterne formentlig blev opbevaret i lagerbygninger i Onesti i Rumænien. Ved ransagninger foretaget i samarbejde med rumænske myndigheder blev der fundet en stor mængde koster bl.a. smykker, mønter, spisestel, kameraer og værktøj – hvoraf en del er dansk design eller har danske logoer på. Det blev herefter fragtet hjem til Danmark i en lastbil, som ankom til København i april.

”Vi vurderer, at den 32-årige mand har spillet en nøglerolle for en meget organiseret, professionel gruppe af omrejsende kriminelle ved at transportere deres tyvekoster ud af landet og sælge det videre. Jeg er derfor rigtig godt tilfreds med, at vi har anholdt ham og fundet frem til kosterne, som nu skal leveres tilbage til rette ejere,” siger politikommissær og leder af Københavns Politis indbrudssektion, Jens Cappelèn. 

Københavns Politi har undersøgt og fotograferet de formodede tyvekoster - se et udsnit af dem via dette link.

”Vi håber, at borgere på Sjælland, som i løbet af de seneste par år har været udsat for indbrud eller tyveri, vil gå ind og se, om deres stjålne ejendele er blandt kosterne, så de kan få dem retur. Det kan også hjælpe os til at finde ud af, hvor tingene er stjålet fra, og dermed fungere som hjælp til en fuld opklaring af sagen,” siger Jens Cappelèn. 

Vi har på nuværende tidspunkt i efterforskningen identificeret omkring 50 tyveri/indbrudsforhold på baggrund af de beslaglagte koster fra Rumænien. Vi håber - bl.a. ved offentlighedens hjælp - at kunne identificere endnu flere forhold, så vi også her kan få bragt kosterne retur til rette ejere. 

Ud over den 32-årige mand er fem andre personer anholdt i sager, som er udløbet fra denne. To mænd blev i februar dømt for et stort antal indbrud begået på bl.a. Vestegnen. Sagen blev ført af Københavns Vestegns Politi og de to mænd, der begge er sydamerikanere, fik hhv. to år og seks måneder og to år og tre måneder, og blev udvist for bestandigt. 

Tre andre blev i forbindelse med ransagningen af den 32-årige mands adresser i Danmark anholdt i Brøndby den 4. februar 2021. De har fået en straksdom på 40 dages fængsel og udvisning med indrejseforbud i seks år for at have begået en række indbrud på Sjælland og solgt varerne videre til den 32-årige mand. 

 

Til pressen: Yderligere spørgsmål kan rettes til leder af indbrudssektionen, Jens Cappelèn på tlf.: 5119 3861. 

 

koster 1

koster 2

koster 3

koster 4

Se flere tyvekoster her.  

Kan du genkende nogle af tyvekosterne? Så kontakt os på tlf.: 1-1-4. 

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

17. april 2024

Københavns Politi

Omfattende efterforskning af brandårsagen på Børsen

Københavns Politi har iværksat en omfattende efterforskning for at afdække brandårsagen på Børsen. Det er en kompliceret proces, og der kan gå flere måneder, før der kan foreligge svar.