Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

9. juni 2021 10:30

Formodet bagmand i indbrudsnetværk anholdt – stor mængde tyvekoster fundet

Efter længere tids efterforskning modtog Københavns Politi i april en lastbil fyldt med formodede tyvekoster, som menes at være stjålet i Danmark og siden fragtet til Rumænien. En 32-årig formodet bagmand er blevet varetægtsfængslet og nu leder vi efter ejerne til de mange stjålne sager.

Københavns Politi har gennem en længere periode efterforsket en herboende rumænsk statsborger, som menes at spille en nøglerolle i et netværk af organiserede, omrejsende kriminelle. 

Konkret mistænkes den 32-årige mand for at være facilitator for udenlandske tyve ved at købe de effekter, tyvene har stjålet ved indbrud og gadetyverier, og fragte det til Rumænien i varebiler med henblik på videresalg. 

Den 32-årige mand blev anholdt den 4. februar 2021 og har siden været varetægtsfængslet. 

Den videre efterforskning pegede på, at en del af tyvekosterne formentlig blev opbevaret i lagerbygninger i Onesti i Rumænien. Ved ransagninger foretaget i samarbejde med rumænske myndigheder blev der fundet en stor mængde koster bl.a. smykker, mønter, spisestel, kameraer og værktøj – hvoraf en del er dansk design eller har danske logoer på. Det blev herefter fragtet hjem til Danmark i en lastbil, som ankom til København i april.

”Vi vurderer, at den 32-årige mand har spillet en nøglerolle for en meget organiseret, professionel gruppe af omrejsende kriminelle ved at transportere deres tyvekoster ud af landet og sælge det videre. Jeg er derfor rigtig godt tilfreds med, at vi har anholdt ham og fundet frem til kosterne, som nu skal leveres tilbage til rette ejere,” siger politikommissær og leder af Københavns Politis indbrudssektion, Jens Cappelèn. 

Københavns Politi har undersøgt og fotograferet de formodede tyvekoster - se et udsnit af dem via dette link.

”Vi håber, at borgere på Sjælland, som i løbet af de seneste par år har været udsat for indbrud eller tyveri, vil gå ind og se, om deres stjålne ejendele er blandt kosterne, så de kan få dem retur. Det kan også hjælpe os til at finde ud af, hvor tingene er stjålet fra, og dermed fungere som hjælp til en fuld opklaring af sagen,” siger Jens Cappelèn. 

Vi har på nuværende tidspunkt i efterforskningen identificeret omkring 50 tyveri/indbrudsforhold på baggrund af de beslaglagte koster fra Rumænien. Vi håber - bl.a. ved offentlighedens hjælp - at kunne identificere endnu flere forhold, så vi også her kan få bragt kosterne retur til rette ejere. 

Ud over den 32-årige mand er fem andre personer anholdt i sager, som er udløbet fra denne. To mænd blev i februar dømt for et stort antal indbrud begået på bl.a. Vestegnen. Sagen blev ført af Københavns Vestegns Politi og de to mænd, der begge er sydamerikanere, fik hhv. to år og seks måneder og to år og tre måneder, og blev udvist for bestandigt. 

Tre andre blev i forbindelse med ransagningen af den 32-årige mands adresser i Danmark anholdt i Brøndby den 4. februar 2021. De har fået en straksdom på 40 dages fængsel og udvisning med indrejseforbud i seks år for at have begået en række indbrud på Sjælland og solgt varerne videre til den 32-årige mand. 

 

Til pressen: Yderligere spørgsmål kan rettes til leder af indbrudssektionen, Jens Cappelèn på tlf.: 5119 3861. 

 

koster 1

koster 2

koster 3

koster 4

Se flere tyvekoster her.  

Kan du genkende nogle af tyvekosterne? Så kontakt os på tlf.: 1-1-4. 

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. maj 2022

Københavns Politi

Mand anholdt for drab og knivoverfald

En 20-årig mand fremstilles i dag i grundlovsforhør sigtet for drabet på en 28-årig mand søndag den 15. maj. Han er desuden sigtet for særlig grov vold ved senere samme dag at have stukket en 25-årig mand med kniv.

12. maj 2022

Københavns Politi

Falske betjente snød ældre og socialt udsatte - mand straffet med fængsel

Under påskud af at ringe fra politiet for at hjælpe har et kriminelt netværk franarret ældre og socialt udsatte borgere store pengebeløb. En af gerningsmændene blev i dag idømt fængsel i to år og ni måneder.

11. maj 2022

Københavns Politi

Fire personer fra bandemiljøet idømt livstid for drab og drabsforsøg

Fire mænd med tilknytning til det københavnske bandemiljø blev i dag idømt fængsel på livstid for drabet på en 22-årig mand og for drabsforsøg begået i bandekonflikten fra foråret 2020. En 26-årig mand blev idømt 10 års fængsel for bl.a. at have leveret våben til bandekonflikten.