Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

27. oktober 2021 10:18

Tænk dig om, hvis du har våbenlignende genstande med i det offentlige rum

Københavns Politi beder borgere være opmærksomme på, hvordan de agerer med våbenlignende effekter i det offentlige rum efter flere eksempler, hvor legetøjsvåben har skabt utryghed.

Det kan være svært at se forskel på ægte våben, attrapvåben og legetøjsvåben. Den seneste tid har Københavns Politi oplevet flere eksempler, hvor borgere har ringet til politiet for at anmelde personer med våben, hvor det efterfølgende har vist sig at være legetøjsvåben. 

»Når vi får en anmeldelse om en bevæbnet person, rykker vi talstærkt ud med det samme. Heldigvis er det ofte falsk alarm, men vi er nødt til at være på den sikre side,« siger leder af beredskabet i Københavns Politi, Peter Dahl. 

Han beder derfor borgere være opmærksomme på, hvordan de agerer med f.eks. legetøjspistoler og andre attrapvåben i det offentlige rum. 

»Vi har i den seneste tid set flere eksempler, hvor vi har fået anmeldelser om, at en person har vist en pistol frem eller ligefrem sigtet med den, hvor det efterfølgende har vist sig at være en ufarlig attrap. Men det kan være svært at se på afstand, og derfor beder vi om, at man tænker sig om, hvis man har våbenlignende genstande med udenfor,« siger Peter Dahl. 
 
»Det kan være en voldsom oplevelse, når man uventet bliver tilbageholdt og pacificeret af politiet, fordi der er mistanke om, at man er bevæbnet. Det er derfor, vi går ud på denne måde og beder borgerne om omtanke. Det er også en god idé at tale med sine børn om det, så de også er bevidste om, hvilke signaler man kan komme til at sende, og den utryghed det kan skabe hos andre,« siger Peter Dahl.  

Han understreger, at folk gør det helt rigtige i at ringe til politiet, hvis de ser en person, som bærer rundt på et skydevåben. 

»Man skal altid ringe til os, hvis man ser en person med et våben i det offentlige rum og man er bare det mindste i tvivl om, hvad der er tale om. I sådan en situation handler det altid om at være særlig forsigtig,« siger Peter Dahl.

Du kan få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om våben her.

Har du spørgsmål til våbentransport eller våbentilladelser, kan du kontakte Politiets Administrative Center. Se kontaktoplysninger og åbningstider her
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

3. december 2021

Københavns Politi

Københavns Politi opretter to visitationszoner

For at sikre trygheden efter flere voldelige hændelser i det københavnske rocker- og bandemiljø opretter Københavns Politi fra i dag to visitationszoner: En i Tingbjerg/Husum og en, der omfatter dele af Nørrebro og Nordvest.

3. december 2021

Københavns Politi

Flere eksempler på spritkørsel i delebiler

Københavns Politi har den seneste tid sigtet flere for at køre spritkørsel i delebiler om natten, og har derfor skærpet fokus på problematikken. Rådet for Sikker Trafik ser med bekymring på udviklingen.

2. december 2021

Københavns Politi

Flere betjente skal styrke trygheden i nattelivet

Julefrokostsæsonen er over os, og det betyder erfaringsmæssigt mange mennesker i byen. Det har Københavns Politi særligt fokus på, og bruger samtidig anledningen til at sætte ekstra patruljer på gaden for at øge trygheden i nattelivet. Indsatsen fortsætter også efter nytår.