Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

26. marts 2021 08:26

To anholdt for drabsforsøg ved frisørsalon

Københavns Politi har anholdt to mænd på 19 og 22 år og sigtet dem for drabsforsøg ved Salon Ørn på Mørkhøjvej i Brønshøj den 24. september 2020. Politiets formodning er, at der er en sammenhæng mellem den episode og drabet på en 20-årig mand i samme frisørsalon fem dage senere.

Drabsforsøget fandt sted torsdag den 24. september 2020 i tidsrummet 13.32-13.35. Her kørte to personer forbi Salon Ørn på en motorcykel. Bagsædepassageren holdt en pistol i hånden, og politiets efterforskning peger på, at målet var at skyde og dræbe en 20-årig mand, der arbejdede i frisørsalonen.

Fem dage senere, den 29. september kl. 12.52, gik en ukendt gerningsmand ind i Salon Ørn og skød den 20-årige på kort afstand, så han afgik ved døden.

»Vi er nu kommet så langt i efterforskningen, at der er en begrundet mistanke om, at de anholdte står bag drabsforsøget. Vi har en formodning om, at der er en sammenhæng mellem den episode og selve drabet, og det vil forhåbentlig blive klarlagt i den videre efterforskning,« siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er leder af Afdelingen for organiseret kriminalitet i Københavns Politi.

De to mistænkte gerningsmænd blev anholdt torsdag formiddag i Hovedstadsområdet. I forbindelse med anholdelserne blev flere adresser ransaget, og der blev fundet en række effekter, som kan have en relation til sagen. De bliver nu undersøgt nærmere.

Københavns Politi offentliggjorde den 20. februar to videoklip – det ene med overvågningsbilleder af de to mænd på motorcyklen, det andet af drabsmanden på drabstidspunktet den 29. september 2020.

»Vi vil fortsat meget gerne høre fra vidner, der har set noget i området i forbindelse med selve drabet den 29. september,« siger Knud Hvass.

De anholdte bliver fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor politiet vil begære lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Til medier: For yderligere informationer, kontakt vicepolitiinspektør Knud Hvass på tlf. 5133 2689.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

5. december 2022

Københavns Politi

49-årig kvinde og 54-årig mand dømt skyldige i vanrøgt og voldtægt

Et ægtepar fra Dragør er kendt skyldige i vanrøgt og vold mod deres tre fælles børn og kvindens ældste barn samt voldtægt af et af børnene og blufærdighedskrænkelse af to andre.

30. november 2022

Københavns Politi

Mand anholdt for hvidvask af mere end 11 millioner kroner

En 37-årig mand blev tirsdag anholdt på en adresse i Hellerup og fremstilles i dag i grundlovsforhør. Han er sigtet for omfattende hvidvask ved brug af falske dokumenter.

29. november 2022

Københavns Politi

Borgerne vil se os mere på cykelstierne – og det kommer de til

Fremover vil borgere i Københavns politikreds oftere møde cyklende betjente især i myldretiden, ligesom de vil støde på mere information om regler og god cykeladfærd. Begge initiativer udspringer direkte fra vores borgerråd.

Forslag