Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

6. november 2020 08:24

To personer anholdt i sag om indsmugling af kokain og hash

Københavns Politi, Særlig Efterforskning Øst, anholdt i går to mænd, der er mistænkt for medvirken til indsmugling og distribution af ca. 24 kg kokain og 47 kg hash. De menes at stå bag hvidvask og hæleri af et større kontantbeløb.

Torsdagens anholdelser udspringer af en længerevarende efterforskning i en narkotikasag, hvor der i forvejen er otte varetægtsfængslede personer, som bl.a. er sigtet for handel og distribution af mere end 160 kg kokain. 

Det er i forbindelse med efterforskningen af den økonomiske del af sagen, at politiet er kommet på sporet af de to nu anholdte mænd. 

De to mænd, der er hhv. 41 og 46 år, mistænkes for - over en længere periode - at have varetaget narkotikanetværkets pengeindkrævning hos deres købere og faciliteret den efterfølgende transport og hvidvask af pengene.  

»Udsigten til penge og store fortjenester er årsagen til, at organiserede kriminelle beskæftiger sig med narkotikahandel, og hvidvaskning er her helt afgørende for dem. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at det i denne sag er lykkes at afdække netop det led og dermed ramme netværket på økonomien,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra SEØ. 

I forbindelse med torsdagens anholdelser har politiet foretaget ransagninger på flere adresser i Storkøbenhavn.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret i dag, den 6. november. Københavns Politi forventer at begære lukkede døre. 
 
Pressehenvendelser kan ske til vicepolitiinspektør Torben Henriksen på tlf. 25426152.

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

15. januar 2021

Københavns Politi

Tre mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften

To mænd på 20 år og en mand på 23 år er blevet idømt fængselsstraffe for at have bragt en bombe til sprængning i et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse den 18. september 2019.

13. januar 2021

Københavns Politi

Opholdsforbud på Christiania forlænges

Københavns Politi forlænger opholdsforbuddet i Pusher Street og Green Light District på Christiania frem til og med den 20. januar 2021. Det vil fortsat gælde i tidsrummet kl. 10-24 alle dage. Opholdsforbuddet er indført som et led i indsatsen for at bekæmpe Covid-19, navnlig den mere smitsomme, britiske virusvariant.

12. januar 2021

Københavns Politi

Fem personer fra bandemiljøet anholdt i narkosag

Københavns Politi har i dag anholdt fire mænd og en kvinde i en sag om såkaldte hvide bude.