Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

16. august 2023 11:31

Tre års fængsel for forsøg på milliard-bedrageri

En 53-årig russisk statsborger blev i dag idømt tre års fængsel for at forsøge at narre Nationalbanken til at udbetale eller overføre 3,5 milliarder amerikanske dollars. Den 53-årige mand blev desuden udvist for bestandigt.

I Københavns Byret faldt der i dag dom i en sag om forsøg på groft bedrageri og dokumentfalsk af særlig grov karakter. Den tiltalte var en 53-årig russisk statsborger, der af retten blev idømt en fængselsstraf på tre års fængsel samt udvist for bestandigt.

Manden blev anholdt den 21. oktober 2022, efter han de foregående dage havde sendt flere mails til Nationalbanken, ligesom han også personligt mødte op i banken. Her udgav han sig for at repræsentere et investeringsselskab, og udstyret med forfalskede dokumenter forsøgte han at få banken til at udbetale eller overføre 3,5 amerikanske milliarder dollars - svarende til knap 26 milliarder danske kroner.

”Det er en noget usædvanlig sag, der handler om et enormt stort beløb. I Nationalbanken fattede man ret hurtig mistanke til den russiske mand og kontaktede derfor politiet. Efterforskningen har peget på, at der både var tale om forsøg på groft bedrageri og dokumentfalsk af særlig grov karakter, hvilket retten var enig i,” siger anklagerfuldmægtig Magnus Petersen fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Den nu dømte mand blev varetægtsfængslet den 22. oktober og har siddet fængslet frem til dagens dom, som han valgte at modtage.

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt anklagerfuldmægtig Magnus Petersen på tlf. 3034 8988.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

11. juli 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

10. juli 2024

Københavns Politi

54-årig dømt for drabet på Hanne With

En 54-årig mand er idømt 11 år og seks måneders fængsel for drabet på Hanne With, der blev dræbt den 1. januar 1990.

9. juli 2024

Københavns Politi

33-årig anholdt for drab - fremstilles i grundlovsforhør senere

En 42-årig er natten til tirsdag fundet dræbt på et hotel i Sydhavnen. 33-årig mand er anholdt.