Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

8. april 2021 17:16

Tre anholdt for bedrageri - udgav sig for at ringe fra politiet

Københavns Politi har i dag anholdt tre personer, som mistænkes for at have bedraget en række borgere for et beløb på ca. 2,1 millioner kroner.

De tre mistænkte har i 20 tilfælde ringet op til borgere og har i telefonen givet indtryk af at ringe fra politiet. Der er tale om såkaldt spoofing, hvor svindlerne ringer op fra et nummer, der slutter på cifrene 1448, som også hovednumrene til landets politikredse gør.

»Det er desværre en måde at snyde folk på, som vi har set tidligere, og som vi gerne vil advare imod.  Det kan være svært at gennemskue, når der bliver ringet fra et nummer, der minder om politiets, men selv om disse mennesker lyder troværdige i telefonen, så vil politiet aldrig bede om personlige oplysninger om bankkonti og NemID,« siger politikommissær Jesper Cederholm fra Københavns Politis Afdeling for økonomisk kriminalitet.

I telefonen er det lykkes gerningsmændene at franarre borgerne deres personlige oplysninger, som efterfølgende er blevet misbrugt på en måde, så gerningsmændene har overført ca. 2,1 millioner kroner fra de forurettedes konti. Derudover sigtes de for forsøg på bedrageri for yderligere ca. 2,6 millioner kroner.

De tre mænd, der er henholdsvis 23, 23 og 21 år, blev anholdt i dag, da Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet slog til på flere adresser i Hovedstadsområdet.

»Det en alvorlig sag, hvor nogle sagesløse borgere er blevet franarret store beløb. Det understreger, hvor vigtigt det er, at man ikke udleverer den slags informationer, hvis man bliver ringet op på den måde,« siger Jesper Cederholm.

De tre mænd vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret. Politiet leder efter yderligere to gerningsmænd, og af hensyn til den videre efterforskning vil Københavns Politi begærer om lukkede døre ved grundlovsforhøret.

Eventuelle spørgsmål fra pressen kan rettes til politikommissær Jesper Cederholm, tlf. 6137 9754. 

Gode råd:

  • Oplys aldrig NemID-koder, kontonumre og cpr-numre m.m. til andre
  • Gem nøglekortet et sikkert sted - og ikke sammen med login og password til NemID
  • Brug NemID-nøgleappen i stedet for at have koderne på papir
  • Har du mistanke om, at andre har logget ind på din netbank eller mobilbank med dit NemID, så kontakt omgående dit pengeinstitut
  • Har du mistet dit nøglekort, eller har du mistanke om misbrug, så spær dit nøglekort. Det kan du gøre på nemid.nu
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. maj 2022

Københavns Politi

Mand anholdt for drab og knivoverfald

En 20-årig mand fremstilles i dag i grundlovsforhør sigtet for drabet på en 28-årig mand søndag den 15. maj. Han er desuden sigtet for særlig grov vold ved senere samme dag at have stukket en 25-årig mand med kniv.

12. maj 2022

Københavns Politi

Falske betjente snød ældre og socialt udsatte - mand straffet med fængsel

Under påskud af at ringe fra politiet for at hjælpe har et kriminelt netværk franarret ældre og socialt udsatte borgere store pengebeløb. En af gerningsmændene blev i dag idømt fængsel i to år og ni måneder.

11. maj 2022

Københavns Politi

Fire personer fra bandemiljøet idømt livstid for drab og drabsforsøg

Fire mænd med tilknytning til det københavnske bandemiljø blev i dag idømt fængsel på livstid for drabet på en 22-årig mand og for drabsforsøg begået i bandekonflikten fra foråret 2020. En 26-årig mand blev idømt 10 års fængsel for bl.a. at have leveret våben til bandekonflikten.