Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

3. august 2020 16:55

Tre personer dømt for groft telefonbedrageri for millioner

I en sag om groft telefonbedrageri primært rettet mod ældre borgere har tre mænd i dag tilstået og fået dom. Sagen fortsætter mod yderligere tre tiltalte.

Dommen endte i dag på 4, 4 og 3,5 års fængsel til tre mænd på hhv. 23, 22 og 22 år i dag ved Retten i Lyngby. Den ene 22-årige, der blev idømt 3,5 års fængsel, er desuden blevet tildelt en advarsel om udvisning. 

De tre mænd tilstod tidligere i dag bl.a. at have deltaget i omfattende, systematisk og organiseret databedrageri af særlig grov beskaffenhed. Sagen fortsætter mod yderligere tre tiltalte. 

De tre mænd blev anholdt den 15. august 2019 i en koordineret aktion på syv forskellige adresser i København og Nordsjælland. I alt blev otte personer anholdt – to af disse har tidligere fået dom. 

Den omfattende sag har været efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) på baggrund af en henvendelse fra Landsdækkende Center for IT-relateret økonomisk Kriminalitet (LCIK). 

De tre mænd, der modtog dom i dag, har tilstået 674 tilfælde af bedrageri eller forsøg på bedrageri, hvor de har ringet til fortrinsvis midaldrende og ældre kvinder og udgivet sig for at være fra steder som NemID, banker eller Betalingsservice. De har så forsøgt at franarre dem oplysninger som personnummer og NemID-nøglekort. I 157 tilfælde lykkedes det at få udleveret oplysningerne, hvilket satte dem i stand til at stjæle mere end 11 millioner kroner fra ofrenes konti. 

”Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at de tre dømte valgte at tilstå det omfattende bedrageri. Dagens dom afspejler da også til dels, hvor dybt forkastelig og utilstedelig denne form for kriminalitet er," siger senioranklager Rasmus von Stamm.

 

Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om dom på fem års fængsel og udvisning for bestandigt til den 22-årige, der er afghansk statsborger. Dommen vil nu blive nærlæst, før der tages stilling til en eventuel anke. 

 

Sagen mod de resterende tre tiltalte fortsætter ved Retten i Lyngby frem til 3. december 2020.  

For yderligere oplysninger kontakt Rasmus von Stamm på tlf. 3056 4857. 

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

23. maj 2024

Københavns Politi

Bagmænd anholdt for omfattende svindel via Facebook

Københavns Politi har anholdt fire unge mænd, som mistænkes for at være bagmænd i en lang række sager om økonomisk svindel via Facebook. I samme sag er flere end 70 personer allerede sigtet for hvidvask for at agere såkaldte muldyr.

22. maj 2024

Københavns Politi

Brand i skurvogn betragtes ikke længere som en drabssag

Efterforskningen af en brand på Frieslandsvej i Dragør den 28. april peger på, at en 67-årig mand omkom som følge af selve branden.

21. maj 2024

Københavns Politi

12 mænd anholdt i sag om omfattende hvidvask

I en koordineret aktion har Københavns Politi i dag slået til på forskellige adresser og anholdt 12 mænd i et større sagskompleks om hvidvask af ikke under 900 millioner kroner.