Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

10. juni 2021 16:35

Tre personer fra vekselbureau anholdt i sag om hvidvask og svindel med lønkompensation

Særlig Efterforskning Øst har i dag anholdt tre mænd i en sag om hvidvask af udbytte fra organiseret kriminalitet og svindel med Covid19-lønkompensation.

De tre mænd blev anholdt klokken 10 i dag, da Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi, i samarbejde med Skattestyrelsen slog til mod flere filialer af et større vekselbureau i København. De tre anholdte er henholdsvis 38, 45 og 53 år. 

Anholdelserne sker efter en intensiv og længerevarende efterforskning, hvor det er politiets opfattelse, at vekselbureauet og nogle af dets ansatte på vegne af organiserede kriminelle har hjulpet med hvidvask af store udbytter fra forskellige kriminelle aktiviteter. Desuden har de hjulpet de samme kriminelle personer med at kanalisere penge ud af landet.

Endvidere har efterforskningen efter politiets opfattelse godtgjort, at vekselbureauet uretmæssigt over en periode har modtaget flere millioner kroner i lønkompensation fra statens Covid19-hjælpepakker. 

Ved dagens ransagninger, der blev foretaget i alt otte forskellige steder i København, blev der beslaglagt et større millionbeløb.

»Drivkraften bag organiseret kriminalitet er altid udsigten til økonomiske gevinster. Derfor har dette led i kæden også et helt særligt fokus fra politiets og andre myndigheders side i bekæmpelsen af den organiserede kriminalitet. Vi er derfor meget tilfredse med dagens aktion og mener, at vi med anholdelserne har tilføjet dette kriminelle miljø stor skade,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra Særlig Efterforskning Øst.

At der også kan rejses sigtelse for svindel med Covid19-lønkompensation mod firmaet bag vekselbureauet, vidner ifølge Torben Henriksen om, at disse organisationer og deres facilitatorer ikke har nogle grænser eller særlige ”fagområder”. 

»De er simpelthen der, hvor mulighederne for økonomiske gevinster er. Modtrækket mod denne strategi er blandt andet samarbejde mellem myndigheder, og vi har også i denne efterforskning haft godt og nyttigt samarbejde med Skattestyrelsen,« siger Torben Henriksen.

Der venter fortsat et omfattende efterforskningsarbejde i sagen, og det kan i den forbindelse ikke udelukkes, at politiet vil anholde og sigte yderligere personer.

De tre anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling i Københavns byret fredag den 11. juni. Der vil ved grundlovsforhøret blive begæret lukkede døre.

Til pressen: For yderligere kommentarer, kontakt vicepolitiinspektør Torben Henriksen, tlf. 2542 6152.

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

24. november 2021

Københavns Politi

26-årig idømt ti års fængsel for forsøg på terror

Københavns Byret har idømt en 26-årig mand ti års fængsel for at købe skydevåben og ammunition til at begå en terrorhandling. En 27-årig mand er blevet idømt to år og ni måneders fængsel for sammen med den 26-årige at have købt våbnene.

18. november 2021

Københavns Politi

Beskyt dit hjem mod indbrud

Antallet af indbrud i private hjem er fortsat lavere i Københavns Politikreds end før corona-pandemien ramte, men med de mørkere måneder for døren er det en god idé at sætte fokus på indbrudsforebyggelsen derhjemme. For der er flere ting, man selv kan gøre.

17. november 2021

Københavns Politi

Københavns Politi opretter to visitationszoner

Politiet vurderer, at der udspiller sig en voldelig konflikt mellem to grupperinger i det københavnske bandemiljø. Som led i at dæmme op for konflikten opretter Københavns Politi to visitationszoner: en i Brønshøj og en, der omfatter dele af Nørrebro, København NV og Ydre Østerbro.