Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

10. juni 2021 16:35

Tre personer fra vekselbureau anholdt i sag om hvidvask og svindel med lønkompensation

Særlig Efterforskning Øst har i dag anholdt tre mænd i en sag om hvidvask af udbytte fra organiseret kriminalitet og svindel med Covid19-lønkompensation.

De tre mænd blev anholdt klokken 10 i dag, da Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi, i samarbejde med Skattestyrelsen slog til mod flere filialer af et større vekselbureau i København. De tre anholdte er henholdsvis 38, 45 og 53 år. 

Anholdelserne sker efter en intensiv og længerevarende efterforskning, hvor det er politiets opfattelse, at vekselbureauet og nogle af dets ansatte på vegne af organiserede kriminelle har hjulpet med hvidvask af store udbytter fra forskellige kriminelle aktiviteter. Desuden har de hjulpet de samme kriminelle personer med at kanalisere penge ud af landet.

Endvidere har efterforskningen efter politiets opfattelse godtgjort, at vekselbureauet uretmæssigt over en periode har modtaget flere millioner kroner i lønkompensation fra statens Covid19-hjælpepakker. 

Ved dagens ransagninger, der blev foretaget i alt otte forskellige steder i København, blev der beslaglagt et større millionbeløb.

»Drivkraften bag organiseret kriminalitet er altid udsigten til økonomiske gevinster. Derfor har dette led i kæden også et helt særligt fokus fra politiets og andre myndigheders side i bekæmpelsen af den organiserede kriminalitet. Vi er derfor meget tilfredse med dagens aktion og mener, at vi med anholdelserne har tilføjet dette kriminelle miljø stor skade,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra Særlig Efterforskning Øst.

At der også kan rejses sigtelse for svindel med Covid19-lønkompensation mod firmaet bag vekselbureauet, vidner ifølge Torben Henriksen om, at disse organisationer og deres facilitatorer ikke har nogle grænser eller særlige ”fagområder”. 

»De er simpelthen der, hvor mulighederne for økonomiske gevinster er. Modtrækket mod denne strategi er blandt andet samarbejde mellem myndigheder, og vi har også i denne efterforskning haft godt og nyttigt samarbejde med Skattestyrelsen,« siger Torben Henriksen.

Der venter fortsat et omfattende efterforskningsarbejde i sagen, og det kan i den forbindelse ikke udelukkes, at politiet vil anholde og sigte yderligere personer.

De tre anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling i Københavns byret fredag den 11. juni. Der vil ved grundlovsforhøret blive begæret lukkede døre.

Til pressen: For yderligere kommentarer, kontakt vicepolitiinspektør Torben Henriksen, tlf. 2542 6152.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. maj 2022

Københavns Politi

Mand anholdt for drab og knivoverfald

En 20-årig mand fremstilles i dag i grundlovsforhør sigtet for drabet på en 28-årig mand søndag den 15. maj. Han er desuden sigtet for særlig grov vold ved senere samme dag at have stukket en 25-årig mand med kniv.

12. maj 2022

Københavns Politi

Falske betjente snød ældre og socialt udsatte - mand straffet med fængsel

Under påskud af at ringe fra politiet for at hjælpe har et kriminelt netværk franarret ældre og socialt udsatte borgere store pengebeløb. En af gerningsmændene blev i dag idømt fængsel i to år og ni måneder.

11. maj 2022

Københavns Politi

Fire personer fra bandemiljøet idømt livstid for drab og drabsforsøg

Fire mænd med tilknytning til det københavnske bandemiljø blev i dag idømt fængsel på livstid for drabet på en 22-årig mand og for drabsforsøg begået i bandekonflikten fra foråret 2020. En 26-årig mand blev idømt 10 års fængsel for bl.a. at have leveret våben til bandekonflikten.