Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

20. august 2020 13:41

Virksomhedsejere anholdt for svindel med covid-19-hjælpepakke

Københavns Politi har anholdt fire personer, der alle er sigtet for bedrageri med lønkompensation til virksomheder fra en af covid-19-hjælpepakkerne.

Bedragerisagerne er efterforsket af Københavns Politi efter en anmeldelse fra Erhvervsstyrelsen, som er den myndighed, der behandler ansøgningerne om lønkompensation.

Efterforskningen har afdækket, at de sigtede har indsendt 13 ansøgninger via otte forskellige selskaber om lønkompensation for et samlet beløb på 1.656.624,68 kroner. Efter politiets opfattelse har de søgt om lønkompensation til ejere og medarbejdere, som ikke har været berettiget til det.

På den baggrund har Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet i dag slået til mod de mistænkte. I forbindelse med anholdelserne blev fem adresser ransaget.

»Det drejer sig om omfattende svindel med midler, der er afsat til at hjælpe nødlidende virksomheder. Det er desværre endnu en sag, hvor skruppelløse personer har udnyttet samfundets udstrakte hånd,« siger leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi, vicepolitiinspektør Peter Reisz.

De fire anholdte vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret.

Til medierne: For yderligere oplysninger, kontakt vicepolitiinspektør Peter Reisz, på tlf. 5121 2986.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

29. september 2022

Københavns Politi

To mænd dømt for rambuktyveri

Københavns Byret har netop idømt to mænd på henholdsvis 38 og 43 år tre års fængsel hver for to rambuktyverier.

20. september 2022

Københavns Politi

Vidner kan have set drabsmand både til fods og på el-cykel

Efterforskningen af drabet på en 24-årig mand peger på, at gerningsmanden er cyklet væk på en el-cykel, men noget af flugten kan også være foregået til fods. Københavns Politi hører gerne fra vidner.

19. september 2022

Københavns Politi

29-årig mand sigtet for over 200 tilfælde af økonomisk bedrageri

Efter en omfattende efterforskning anholdt Københavns Politi i dag en 29-årig mand og sigtede ham for i alt 237 forhold af bedrageri og databedrageri for ca. 700.000 kroner.

Forslag