Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

8. februar 2023 14:23

Visitationszone oprettes på dele af Nørrebro og i Nordvest

Københavns Politis formodning er, at flere af den seneste tids knivstikkerier skyldes en strid mellem to grupper i det kriminelle miljø. Det kan endvidere ikke udelukkes, at mandagens skyderi i Jægersborggade er en gengældelsesaktion for tidligere episoder.

For at lægge maksimalt pres på grupperne og forhindre nye episoder etablerer Københavns Politi derfor en visitationszone i området gældende fra onsdag den 8. februar kl. 18.00 til onsdag den 22. februar kl. 18.00. Her har politiet udvidede muligheder for at visitere personer og undersøge køretøjer for at finde eventuelle våben.

Som led i den tryghedsskabende indsats fortsætter Københavns Politi sin styrkede tilstedeværelse i samme område og samarbejdet med parterne i SSP-systemet.

”Vores formodning er, at flere af knivstikkerierne i slutningen af december og frem til begyndelsen af februar er opgør mellem unge med tilknytning til to kriminelle grupper,” siger politiinspektør Tomas Marko Juhl.

”Vi vil gerne rette en appel til de her personer og deres omgangskreds: Situationen bliver kun værre, jo længere striden fortsætter. Der er tale om meget alvorlig personfarlig kriminalitet, som kan sende selv helt unge i fængsel i mange år – og vi arbejder målrettet på at få de skyldige stillet til ansvar,” siger Tomas Marko Juhl.

Mandag aften kl. cirka 20 blev en 21-årig mand skudt i Jægersborggade på Nørrebro og er svært tilskadekommen. Flere personer blev set flygte fra gerningsstedet.

”Vi er i fuld gang med en bred efterforskning af skyderiet, og vi arbejder naturligvis også på at klarlægge, om der er tale om en gengældelsesaktion for et eller flere af de tidligere knivstikkerier. Det er dog for tidligt at konkludere noget på nuværende tidspunkt,” siger Tomas Marko Juhl.

Visitationszonen er udvidet et enkelt sted i forhold til den tidligere zone, der var i kraft i perioden den 29. december 2022 til den 19. januar 2023. Den gælder nu følgende område:

 

Visitationszone etableret den 8. februar 2023

Peblinge Dossering – Sortedam Dossering – Fredensgade – Tagensvej – Jagtvej - Lersø Parkallé - Tuborgvej – Bispebjergvej – Orgelbyggervej – Rådvadsvej – Utterslevvej – Hareskovvej – Borups Allé – Bispeengbuen – Ågade - Åboulevard – Peblinge Dossering.

 

Anmodning om visitationszone i Københavns Politikreds (pdf)

Pressekontakt

Telefon: 35219260

13. juni 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

12. juni 2024

Københavns Politi

Stjålne kunstværker fundet ved ransagning

Efterforskningen af et muligt cykeltyveri førte i går til, at Københavns Politi fandt flere af de kunstværker, der natten til den 31. marts blev stjålet ved et indbrud i et galleri. To personer er blevet varetægtsfængslet sigtet for groft hæleri.

11. juni 2024

Københavns Politi

To dømt for organiseret salg af stjålne cykler

En mand og en kvinde er blevet idømt behandlingsdomme for organiseret salg af stjålne cykler. De er også blevet udvist med et indrejseforbud i seks år. De to personer er tidligere dømt i en lignende sag om salg af knap 3.000 stjålne cykler.