Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Døgnrapport

28. maj 2020 08:49

Netdøgnrapport gældende fra den 25. til 27. maj 2020

Udvalgte hændelser fra Københavns Vestegns Politis døgnrapport fra mandag den 25. maj kl. 7 til onsdag den 27. maj kl. 7.

81-årig mand sigtet for butikstyveri i Hvidovre
En politipatrulje rykkede mandag den 25. maj kl. 12.30 ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Hvidovrevej i Hvidovre. Butikkens personale havde tilbageholdt en 81-årig mand, idet han havde stjålet konvolutter fra butikken. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket.

51-årig mand sigtet for butikstyveri i Taastrup
Mandag den 25. maj kl. 16.15 kørte en politipatrulje ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra tøjbutik i Cityringen i Taastrup. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 51-årig mand, idet han havde stjålet et par bukser. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

41-årig mand og 38-årig kvinde sigtet for butikstyveri i Ishøj
Mandag den 25. maj kl. 18.00 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra et supermarked på Ishøj Lille Torv i Ishøj. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 41-årig mand og en 38-årig kvinde, idet de havde stjålet diverse dagligvarer fra butikken. Patruljen sigtede dem for butikstyveri, som de begge erkendte i øjeblikket. 

 

30-årig mand udsat for tyveri i Søborg
En politipatrulje kørte mandag den 25. maj kl. 10.45 til en anmeldelse om et tyveri sket på Nordahl Griegs Vej i Søborg. En 30-årig mand var kommet gående, hvor en ukendt mand stødte ind i ham. Den 30-årige opdagede senere, at hans kortholder var stjålet fra hans jakkelomme. Den mistænkte tyv beskrives som:
A: Mand, 25-30 år, ca. 180 cm. høj, kraftig kropsbygning. Han var iført en sort kasket, mørk vinterjakke og hvide sko.
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

89-årig kvinde udsat for tyveri i Glostrup
En politipatrulje kørte tirsdag den 26. maj kl. 13.30 til en anmeldelse om et tyveri sket ved en tøjbutik på Hovedvejen i Glostrup. En 89-årig kvinde stod og kiggede på tøj. Hun opdagede senere, at hendes pung var stjålet fra hendes taske. En mistænkt person beskrives som:
A: Mand, 50-60 år, kraftig kropsbygning, brun hudfarve, sort hår.
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Undgå tyveri
Gem pung og nøgler i en lukket lomme (ikke i baglommen og ikke i rygsæklomme)
Brug evt. en pengekat eller et pengebælte under overtøjet
Gå med tasken på armen i stedet for i hånden – og sæt den ikke fra dig
Tag et net eller en plasticpose med på indkøb i stedet for tasken
Undgå store pengebeløb i din taske. Brug hævekort
Tag kun de hævekort med, som du skal bruge
Hold hånden for, når du indtaster din kode til dankort. Tyvene prøver at lure din kode af for at stjæle din pung bagefter

44-årig mand sigtet for indbrud i Albertslund
En politipatrulje kørte til en anmeldelse om muligt indbrud i en skole på Nyvej i Albertslund. En vagt havde set en mistænkelig person bryde ind ad en dør, hvorfor politiet blev kontaktet. Patruljen fandt den mistænkte indbrudstyv – en 44-årig mand – og sigtede ham for indbrud. Han erkendte i øjeblikket. 

Indbrud i lejlighed i Ballerup
Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et indbrud i en lejlighed på Magleparken i Ballerup sket tirsdag den 26. maj mellem kl. 21.30 og kl. 23.00. En dør var opbrudt, og diverse kontanter, tøj og parfume var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Vær opmærksom på indbrud
Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug www.nabohjælp.dk (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug www.nabohjælp.dk (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 

Tyveri fra varebil i Ballerup
Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Isuzu D-Max varebil sket mellem mandag den 25. maj kl. 18.00 og tirsdag den 26. maj kl. 06.00 på Blåbær Alle i Ballerup. En rude var knust, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne
1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

62-årig mand sigtet for overtrædelse af færdselsloven i Ballerup
Tirsdag den 26. maj kl. 06.38 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Hestholm Alle i Ballerup. En 62-årig mandlig bilist skulle bakke ud fra en parkeringsplads, hvor han overså en 62-årig kvindelig bilist, hvorfor der skete et sammenstød. Kvinden slap med mindre skader og blev kørt til undersøgelser på sygehuset. Manden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han ikke havde overholdt sin vigepligt. Han erkendte i øjeblikket. 

 

23-årig mand sigtet for kørsel uden førerret og narkokørsel i Ballerup
Mandag den 25. maj kl. 17.58 standsede en politipatrulje en 23-årig mandlig bilist på Vestbuen i Ballerup. Manden havde kørselsforbud, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket. Han blev ligeledes skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket. 

 

Narkotikakørsel
Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

29-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Ballerup
Tirsdag den 26. maj kl. 16.50 standsede en politipatrulje en 29-årig mandlig bilist på Ågerupvej i Ballerup. Manden var administrativt inddraget førerretten, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han nægtede i øjeblikket. 

 

46-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Hedehusene
En politipatrulje standsede mandag den 25. maj kl. 15.30 en 46-årig mandlig bilist på Kohøjvej i Hedehusene. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket. 

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen
Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

 

 

 

Flere døgnrapporter

11. november 2020

Københavns Vestegns Politi

Døgnrapporten holder pause

Københavns Vestegns Politis netdøgnrapport holder pause den næste tid. Følg i stedet med Twitter, Facebook og politi.dk som vanligt.

9. november 2020

Københavns Vestegns Politi

Uddrag af døgnrapporten fra fredag den 6. november til mandag den 9. november 2020

Uddrag af hændelser fra Københavns Vestegns Politis døgnrapport fra fredag den 6.11 kl. 7 til mandag den 9.11 kl. 7.

4. november 2020

Københavns Vestegns Politi

Uddrag af døgnrapporten fra mandag 2 november til onsdag den 4 november 2020

Uddrag af hændelser fra Københavns Vestegns Politis døgnrapport fra mandag den 2. november kl. 7 til onsdag den 4. november kl. 7.