Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

27. maj 2024 10:06

27 sager om vold og forsøg på vold mod politifolk efter fodboldkamp

Vold mod fredelige fans og politifolk i forbindelse med fodboldkampen mellem BIF og AGF

Blå blink i gade

Foto: Rigspolitiet

Københavns Vestegns Politi kan nu sætte tal på voldssager mod politiet i forbindelse med urolighederne efter fodboldkampen mellem Brøndby IF og AGF på Brøndby Stadion i går.

 

I alt var der 27 sager om vold og forsøg på vold mod politifolk efter fodboldkampen. Derudover efterforsker politiet en række voldssager mod andre fodboldfans.

 

Efter kampen blev AGF’s fans, som annonceret, tilbageholdt på Brøndby Stadion i en kortere periode. Da de med bus skulle forlade stadionet cirka en halv time efter kampen, blev de angrebet af uromagere, og de måtte søge tilbage til Brøndby Stadion for ly. Først efter flere timer var det muligt for dem at forlade området.

 

Også AGF’s fodboldspillere var forhindret i at forlade Brøndby Stadion i en længere periode på grund af urolighederne.

 

Tre personer blev anholdt ved Brøndby Stadion i forbindelse med aktionen. Men som beskrevet i går, pågår der nu en efterforskning af episoderne, blandt andet på baggrund af overvågningsvideo, og der vil sandsynligvis blive tale om flere anholdelser i den nærmeste fremtid.

 

”Vi har forståelse for, at mange fodboldfans havde følelserne uden på tøjet i går i forbindelse med afgørelsen af det danske mesterskab – men at angribe fredelige fans og begå vold mod politifolk er helt uacceptabelt,” siger politiinspektør Tenna Wilbert.

 

Det vil være muligt at få interview med politiinspektør Tenna Wilbert mellem kl. 13 og 14. Kontakt venligst pressetelefon 40263704 i den forbindelse.

 

Pressemeddelelse fra i går:

  

Annoncering af tilbageholdelse af udebanefans

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

10. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Politiet råder: Hjælp dine forældre og bedsteforældre mod svindlere

For tiden lokker svindlere kreditkort og PIN-koder ud af ældre eller overtaler dem til at overføre penge for at lænse deres konto. Tal med dine ældre familiemedlemmer, så de ikke mister store beløb, opfordrer efterforskningsleder.

4. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Tre narkohandlere fik i alt 38 års fængsel

Retten i Glostrup har idømt tre mænd henholdsvis 11, 13 og 14 års fængsel for salg af store mængder amfetamin og kokain i 2023.

21. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Rocker dømt for skyderi

26-årig medlem af rockerklub idømt 5 års fængsel i forbindelse med skudepisode i Brøndby Strand