Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

23. maj 2024 15:19

BIF-AGF: Udefans tilbageholdes efter fodboldkamp på Brøndby Stadion søndag

Tilbageholdelse i maks. 1 time sker for at sikre ro og orden efter søndagens kamp.

Afspærring

Foto: Kim Matthäi Leland

Københavns Vestegns Politi har besluttet at pålægge Brøndby IF at tilbageholde fans af udeholdet AGF i en periode efter superligakampen på Brøndby Stadion søndag den 26. maj 2024. Beslutningen er truffet i henhold til loven om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder.

 

Påbuddet indebærer, at AGF-fans vil blive tilbageholdt på stadion i op til en time, mens Brøndby IF's fans forlader området.

 

Årsagen til tilbageholdelsen er, at politiet har klassificeret kampen som en højrisikokamp, hvor risikoen for uroligheder vurderes at være højere end ved andre kampe. Kampen anses som værende af afgørende betydning for, hvem der bliver dansk mester i Superligaen 2023/2024, hvilket understreger kampens betydning. Det gør, at politiet vurderer, at der er en forhøjet risiko for vold og sammenstød.

 

”Mesterskabet bliver afgjort på søndag, og vi ved, at mange fodboldfans har følelserne uden på trøjen, men det ændrer ikke på, at det skal være en hyggelig og festlig fornøjelse at gå til fodboldkamp for alle. For at undgå sammenstød og uroligheder mellem ude- og hjemmefans har vi besluttet at anvende muligheden for at tilbageholde udebanefans,” siger politiinspektør Tenna Wilbert, Københavns Vestegns Politi og fortsætter:

”Vi er meget bevidste om, at dette påbud bliver givet ganske tæt på kampen på søndag, men vi håber på fansenes forståelse, da det har været en dynamisk Superliga-sæson,” slutter Tenna Wilbert.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

14. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Idømt forvaring for at voldtage kærester

En 45-årig mand er idømt tidsubestemt forvaring ved Retten i Glostrup for en række alvorlige forbrydelser mod tre kvinder, han havde nære relationer til.

13. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Fond giver halv million til at bekæmpe narko

Københavns Vestegns Politi støtter syv initiativer mod narkotika med godt en halv million kroner fra en særlig fond.

10. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Dom i drabssag

I dag er der faldet dom i drabssagen fra Elverparken i Herlev.