Spring til hovedindhold

Forslag

Dom for forsøg på at påkøre politimand i Herlev

Retten i Glostrup har her til eftermiddag idømt en 24-årig mand otte måneders fængsel. Den unge mand blev dømt for at have forsøgt at påkøre en politimand og bagefter at ramme en cyklist

Retten i Glostrup, Københavns Vestegns Politi

Den 24-årige mand blev dømt for en hændelse på Stationsalleen i Herlev den 7. januar 2020 kl ca. 1835. Ifølge tiltalen så tog episoden sin begyndelse, da politifolk henvendte sig til den unge mand, der sad i sin bil. Imens betjentene stod ved den unge mands bil, speedede han pludselig op, så betjentene måtte springe til siden for at komme i sikkerhed. Retten vurderede at den 24-årige havde forsøgt at køre en af betjentene ned og derfor blev den 24-årige dømt for forsøg på grov vold.
Da den 24-årige kørte fra stedet med stor hastighed, skete det blandt andet via en cykelsti og her påkørte han en mandlig cyklist. Også en række fodgængere måtte springe for livet, hvorfor der også blev dømt for fareforvoldelse.

Varselsskud

I forbindelse med episoden kom ingen alvorligt til skade, men politifolkene vurderede, at det var nødvendigt at afgive varselsskud.
”Jeg er tilfreds med at retten har dømt den 24-årige for forsøg på grov vold mod betjenten og for at have bragt en række borgeres liv og førlighed i fare,” siger anklagerfuldmægtig Ida Forrest.
Den 24-årige mand blev samtidig frakendt kørekortet i tre år. Han modtog dommen. 

 

Pressekontakt:

Anklagerfuldmægtig Ida Forrest via pressetelefon 40263704

 

Tidligere pressemeddelelese i sagen:

 

Flere nyheder

12. august 2020

Københavns Vestegns Politi

Ransagning mod Urban Go

Københavns Vestegns Politi har her til formiddag ransaget to adresser med relation til firmaet Urban Go

7. august 2020

Københavns Vestegns Politi

Skolestart: Pas på de små i trafikken!

Mandag er første skoledag for mange – og dermed starten for en del små trafikanters allerførste ture til og fra skole. De næste uger holder politiet et ekstra vågent øje på skolevejene, lige før klokken ringer ind.

5. august 2020

Københavns Vestegns Politi

17-årig idømt 3 1/2 års fængsel for voldtægt

Retten i Glostrup har her til eftermiddag dømt en 17-årig for voldtægt begået i maj i Taastrup. Han blev samtidig idømt en advarsel om udvisning.

Afvis cookies