Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

3. februar 2023 20:11

To mænd idømt livstid for drab

To unge mænd idømt livstid for drab i Brøndby Strand

Retslogo og politibil

To mænd på hhv. 22 og 26 år er begge blevet idømt livsvarigt fængsel.
De to mænd var tiltalt for den 28. december 2021 sammen at have dræbt en 22-årig mand. Ifølge tiltalen, opsøgte de to nu dømte manden på et parkeringsareal i Brøndby Strand for at dræbe ham. Den nu dræbte forsøgte at flygte fra stedet, men blev eftersat af de to domfældte og herpå dræbt af den 26-årige, der affyrede tre pistolskud mod manden, hvoraf et ramte i hjertet.
 
På baggrund af vidneudsagn og overvågningsvideo, havde politiet meget hurtigt et billede af, hvem der stod bag drabet, og dagen efter blev de to nu dømte mænd offentligt efterlyst af Københavns Vestegns Politi. Det gjorde at den 26-årige meldte sig selv en uge efter, og få dage senere kunne politiet anholde den 22-årige, da han landede i Københavns Lufthavn.
 
I forbindelse med sagen har den 26-årige erkendt at have affyret det dræbende skud. Omvendt har den 22-årige mand i retten påstået, at han ikke var klar over, at den 26-årige ville skyde – og derfor har han nægtet sig skyldig i drab. Dette blev tilsidesat af retten, da begge mænd den 13. januar blev kendt skyldig i drab.
 
”Retten har lagt vægt på, at drabet fandt sted med skydevåben på offentligt sted ved højlys dag, hvor der var flere udenforstående mennesker tilstede. At gøre sådan, vidner om usædvanlig brutalitet og kynisme”, siger specialanklager Peter Rask.
 
Dommen blev afsagt her til aften og begge de to dømte har anket.
 

Pressekontakt:

Specialanklager Peter Rask – 51542624.
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

23. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Uorden i skærpet strafzone udløste forhøjet straf

En 29-årig mand fra Skovlunde blev tirsdag formiddag kendt skyldig i grov uorden ved Brøndby Stadion. Fordi politiet havde indført en skærpet strafzone på stedet, forhøjede Retten i Glostrup straffen til en frihedsstraf på tre måneder.

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.