Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

24. maj 2023 13:11

Fem unge anholdt i sag om røveri i Herlev

Fem unge mellem 14 og 15 år er anholdt på baggrund af omfattende efterforskning. En af de unge er blevet varetægtsfængslet tidligere i dag.

københavns Vestegns Politi

De fem unge blev anholdt på baggrund af et røveri mod tre unge søndag aften den 7. maj i Herlev. Straks derefter blev der igangsat en omfattende efterforskning, som i går førte til anholdelse.
”De fem er en gruppe af utilpassede unge, som vi i politiet har haft stor opmærksomhed på de sidste par måneder", siger politikommissær og leder af lokalpolitiet i Herlev, Lars Jørgensen

Kort før røveriet, blev en af de unge mistænkte dømt for vold, røveri og vidnetrusler mod en 14-årig dreng i Herlev. Det overfald fandt sted i slutningen af februar 2023 og på baggrund af efterforskning, kunne politiet kort efter anholde flere mistænkte i den sag. Sagen er sidenhen anket.

Det er relativt sjældent, at så unge bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, men på grund af den tidligere dom og risiko for gentagelse, blev en af de anholdte – en 15-årig dreng – her til formiddag fremstillet i retten i Glostrup. Drengen blev varetægtsfængslet i fire uger.

”Efterforskningen fortsætter efter dagens fængsling, og vi hører meget gerne fra vidner eller andre, der har oplysninger i sagen eller lignende sager”, siger Lars Jørgensen.

Indsatsen i forhold til gruppen af mistænkte og de forurettede sker i meget tæt samarbejde mellem Københavns Vestegns Politi og Herlev Kommune.

 

Pressekontakt:

Grundlovsforhøret: Anklager Mads Strandberg Pedersen via pressetelefon 40263704
Efterforskningen: Politikommissær Lars Jørgensen via pressetelefon 40263704
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

29. september 2023

Københavns Vestegns Politi

Mand idømt 1.5 års fængsel for seksuelle overgreb

44-årig mand dømt for seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelse af spejderpiger fra Rødovre.

28. september 2023

Københavns Vestegns Politi

Mistænkt for drab i Rødovre fængslet

Københavns Vestegns Politi har hentet en 28-årig drabsmistænkt mand i udlandet. Manden er mistænkt i drabssag fra Rødovre, og han er nu fængslet efter grundlovsforhør.

26. september 2023

Københavns Vestegns Politi

Opholdsforbud i to rockerklubhuse på Vestegnen opretholdes

Det er fortsat forbudt at opholde sig i to rockerklubhuse i Rødovre og Taastrup.