Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

24. maj 2023 13:11

Fem unge anholdt i sag om røveri i Herlev

Fem unge mellem 14 og 15 år er anholdt på baggrund af omfattende efterforskning. En af de unge er blevet varetægtsfængslet tidligere i dag.

københavns Vestegns Politi

De fem unge blev anholdt på baggrund af et røveri mod tre unge søndag aften den 7. maj i Herlev. Straks derefter blev der igangsat en omfattende efterforskning, som i går førte til anholdelse.
”De fem er en gruppe af utilpassede unge, som vi i politiet har haft stor opmærksomhed på de sidste par måneder", siger politikommissær og leder af lokalpolitiet i Herlev, Lars Jørgensen

Kort før røveriet, blev en af de unge mistænkte dømt for vold, røveri og vidnetrusler mod en 14-årig dreng i Herlev. Det overfald fandt sted i slutningen af februar 2023 og på baggrund af efterforskning, kunne politiet kort efter anholde flere mistænkte i den sag. Sagen er sidenhen anket.

Det er relativt sjældent, at så unge bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, men på grund af den tidligere dom og risiko for gentagelse, blev en af de anholdte – en 15-årig dreng – her til formiddag fremstillet i retten i Glostrup. Drengen blev varetægtsfængslet i fire uger.

”Efterforskningen fortsætter efter dagens fængsling, og vi hører meget gerne fra vidner eller andre, der har oplysninger i sagen eller lignende sager”, siger Lars Jørgensen.

Indsatsen i forhold til gruppen af mistænkte og de forurettede sker i meget tæt samarbejde mellem Københavns Vestegns Politi og Herlev Kommune.

 

Pressekontakt:

Grundlovsforhøret: Anklager Mads Strandberg Pedersen via pressetelefon 40263704
Efterforskningen: Politikommissær Lars Jørgensen via pressetelefon 40263704
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.

19. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

6 måneders fængsel for deling af intime billeder

34-årig mand fra Rødovre idømt fængsel for omfattende deling af intime billeder på hjemmeside.