Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

3. juni 2021 17:15

Første dom for vanvidskørsel: Høj fart i byzone udløste fængsel og frakendelse


Retten i Glostrup har netop idømt en 41-årig mand en frihedsstraf og frakendt ham førerretten, fordi han kørte over 100 procent for hurtigt i en byzone.

Lasermåling - fartkontrol, færdselspolitiet, Københavns Vestegns Politi

Den 31. marts 2021 trådte nye skærpende sanktioner i kraft for en række grove overtrædelser af færdselsloven under betegnelsen vanvidsbilisme. 

Skærpelserne retter sig blandt andet mod hastighedsoverskridelser over 100 procent og lægger op til, at føreren skal have en frihedsstraf på 20 dages fængsel og frakendes førerretten i mindst tre år. Dertil skal bilen som udgangspunkt konfiskeres.

I dag sad en 41-årig mand fra Albertslund tiltalt ved Retten i Glostrup for at have kørt mindst 102 kilometer i timen på Stensmosevej, som ligger i et tættere bebygget område med en fartbegrænsning på 50 kilometer i timen.

Forseelsen skete torsdag den 8. april kl. 17.55, og fordi fartoverskridelsen var på over 100 procent, blev bilen beslaglagt på stedet. 

Efterfølgende viste det sig, at bilen – en 2,4 ton tung Range Rover Sport med en ottecylindret femliters motor med 510 hestekræfter - var leaset før den skæringsdato (16. december 2020), som er bestemt i de nye skærpelser. Dermed var bilen undtaget fra reglen om konfiskation og blev efter aftale udleveret til leasingselskabet. 

Ved retsmødet i dag havde anklagemyndigheden lagt op til en frihedsstraf og en ubetinget frakendelse af førerretten til den 41-årige fører. 

”Retten idømte ham en ubetinget frihedsstraf på 20 dages ubetinget fængsel og frakendte ham førerretten ubetinget i tre år og seks måneder,” siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, Københavns Vestegns Politi.

Den dømte var i forvejen betinget frakendt førerretten blandt andet på grund af tidligere hastighedsovertrædelse, og den nye hastighedsforseelse blev begået i prøvetiden.

Dømte har taget betænkningstid med hensyn til anke. 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.

19. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

6 måneders fængsel for deling af intime billeder

34-årig mand fra Rødovre idømt fængsel for omfattende deling af intime billeder på hjemmeside.

17. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Seks anholdt for frihedsberøvelse og afpresning

Søndag eftermiddag og aften er seks personer anholdt og sigtet for hver deres rolle i en straffesag, hvor en mand blev frihedsberøvet lørdag aften og udsat for vold. Hans familie blev forsøgt afpresset for penge.