Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

24. februar 2021 14:18

Gaderæs kostede konfiskeret bil og fængsel

En bil blev konfiskeret, og to mænd fik 30 dages betinget fængsel, store bøder og mistede deres kørekort efter et ulovligt gaderæs i Hvidovre.

MC'ere, Københavns Vestegns Politi

Der blev givet store straffe i Retten i Glostrup tirsdag, hvor en 36-årig mand fra Hundested og en 29-årig mand fra København sad tiltalt for at have deltaget i et ulovligt gaderæs på Stamholmen den 13. oktober 2019 kl. 00.45.   

Ifølge anklageskriftet kørte de om kap mod hinanden i en Toyota Starlet og VW Golf GTI med omkring 140 km/t, hvor den tilladte hastighed er 60 km/t, med adskillige tilskuere langs strækningen.

Politiet pågreb begge umiddelbart efter ræset, og et par uger senere bestemte Retten i Glostrup, at Toyota’en kunne beslaglægges, fordi der var begrundet mistanke om grove overtrædelser af færdselsloven. Golfen var i mellemtiden solgt. 

Ved gårsdagens retsmøde kendte retten begge skyldige i særlige hensynsløse kørsler og idømte dem hver 30 dages betinget fængsel med vilkår om 40 timers samfundstjeneste. Retten bestemte desuden, at de skal være under tilsyn af Kriminalforsorgen i en prøvetid på et år.

Begge blev frakendt førerretten ubetinget i et halvt år. Det betyder, at de derefter skal de bestå nye køreprøver for at generhverve førerretten.

Dertil fik de en tillægsbøde på en netto-månedslån, hvilket for den 36-årige udgjorde 12.500 kr. og for den 29-årige 16.000 kr.

Til sidst konfiskerede retten den beslaglagte Toyota. Den bliver nu solgt og salgssummen tilfalder statskassen. 

”Retten lagde vægt på, at der var tale om arrangeret kapkørsel med høje hastigheder, at der var tilskuere på strækningen, og at de kørte dør om dør på en offentlig vej, hvor andre trafikanter kunne dukke op i området – og dømte dem begge ifølge anklageskriftet,” siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

De dømte har taget betænkningstid med hensyn til eventuel anke.

26. november 2021

Københavns Vestegns Politi

På Vestegnen går politiet målrettet efter folk der udebliver

Københavns Vestegns Politi eftersøger tiltalte, der udebliver fra retsmøder

26. november 2021

Københavns Vestegns Politi

Har dit barn lys på cyklen?

De næste to uger er lokalpolitiet ude på skolerne i morgenmørket for at slå et slag for, at børn har lys på cyklen.

24. november 2021

Københavns Vestegns Politi

To mænd fængslet for forsætlig brandstiftelse

Efter længere tids efterforskning er to mænd nu fængslet i en sag, hvor der er blevet sat ild på flere biler i Bagsværd.