Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

25. august 2021 18:13

Kvinde dømt for at tilslutte sig IS

23-årig kvinde idømt fem års fængsel for terrorfremme og for at have rejst ind i Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat

Københavns Vestegns Politi

Kvinden var tiltalt for i perioden september 2016 til marts 2019 at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien og der i gennem have fremmet terrororganisationens virksomhed. Kvinden var samtidig tiltalt for at have forsøgt at hjælpe sin lillesøster til at tilslutte sig terrororganisationen og slutteligt var hun tiltalt for at være rejst ind i Raqqa-regionen i Syrien, som på det tidspunkt var kontrolleret af IS.
 
Kvinden blev anholdt, da hun landede i Københavns Lufthavn i juli 2020. Det skete efter at hun blev sat på et fly af de tyrkiske myndigheder, som havde haft kvinden tilbageholdt i en længere periode.
Inden anholdelsen i lufthavnen, havde dansk politi intensivt efterforsket omstændighederne omkring hendes forsvinden fra Danmark.
 
Undervejs i sagen har kvinden ikke nøjagtig kunne redegøre for sin færden i den periode, hvor politiet og anklagemyndigheden vurderer, at hun har været Syrien, men hun har fortalt, at hun var i Tyrkiet og Egypten på grund af en kæreste. Denne forklaring tilsidesatte retten fuldstændig.
”Det har været vores påstand at kvinden ikke bare rejste ind i Syrien og tilsluttede sig IS – men også forsøgte at hjælpe sin lillesøster med det samme. Det har retten på alle punkter været enig i, og derfor er kvinden nu blevet dømt”, siger specialanklager Bo Bjerregaard.
 
Kvinden har taget betænkningstid i forhold til, om hun vil anke dommen. Hun er fortsat fængslet frem til evt. anke.
 

Pressekontakt:

Specialanklager Bo Bjerregaard - 61986332
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.

19. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

6 måneders fængsel for deling af intime billeder

34-årig mand fra Rødovre idømt fængsel for omfattende deling af intime billeder på hjemmeside.