Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

25. august 2021 18:13

Kvinde dømt for at tilslutte sig IS

23-årig kvinde idømt fem års fængsel for terrorfremme og for at have rejst ind i Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat

Københavns Vestegns Politi

Kvinden var tiltalt for i perioden september 2016 til marts 2019 at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien og der i gennem have fremmet terrororganisationens virksomhed. Kvinden var samtidig tiltalt for at have forsøgt at hjælpe sin lillesøster til at tilslutte sig terrororganisationen og slutteligt var hun tiltalt for at være rejst ind i Raqqa-regionen i Syrien, som på det tidspunkt var kontrolleret af IS.
 
Kvinden blev anholdt, da hun landede i Københavns Lufthavn i juli 2020. Det skete efter at hun blev sat på et fly af de tyrkiske myndigheder, som havde haft kvinden tilbageholdt i en længere periode.
Inden anholdelsen i lufthavnen, havde dansk politi intensivt efterforsket omstændighederne omkring hendes forsvinden fra Danmark.
 
Undervejs i sagen har kvinden ikke nøjagtig kunne redegøre for sin færden i den periode, hvor politiet og anklagemyndigheden vurderer, at hun har været Syrien, men hun har fortalt, at hun var i Tyrkiet og Egypten på grund af en kæreste. Denne forklaring tilsidesatte retten fuldstændig.
”Det har været vores påstand at kvinden ikke bare rejste ind i Syrien og tilsluttede sig IS – men også forsøgte at hjælpe sin lillesøster med det samme. Det har retten på alle punkter været enig i, og derfor er kvinden nu blevet dømt”, siger specialanklager Bo Bjerregaard.
 
Kvinden har taget betænkningstid i forhold til, om hun vil anke dommen. Hun er fortsat fængslet frem til evt. anke.
 

Pressekontakt:

Specialanklager Bo Bjerregaard - 61986332
 

24. oktober 2021

Københavns Vestegns Politi

Flere sammenstød mellem fangrupperinger efter fodboldkamp

Før og efter dagens fodboldkamp på Brøndby Stadion mellem Brøndby IF og FC København udbrød der slagsmål.

12. oktober 2021

Københavns Vestegns Politi

Ejer af vanvidsbil forsøgte at undgå konfiskation med proforma-salg

Ejeren af bilen erkendte i retten, at han havde omregistreret bilen til en kammerat, efter at han var blevet taget for vanvidskørsel i Vallensbæk

7. oktober 2021

Københavns Vestegns Politi

Ung mand dømt i sag om dødsulykke i trafikken

20-årig mand idømt halvandet års fængsel for bl.a. uagtsomt manddrab i forbindelse med en voldsom trafikulykke i Hvidovre og særligt hensynsløs kørsel i Brøndby