Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

31. maj 2023 12:33

Mand dømt i omfattende sag om krænkelse af piger på nettet

31-årig mand fra Høje-Taastrup idømt to års fængsel for ulovlig tvang og blufærdighedskrænkelse mod 25 piger.

Retslogo og politimand

Den 31-årige mand blev i går dømt for ulovlig tvang, blufærdighedskrænkelse og uberettiget filmoptagelse af unge piger. Sagen drejede sig om i alt 25 piger i alderen 10 til 16 år. Manden havde udgivet sig for at være en yngre dreng, og ved ulovlig tvang fik han pigerne til at foretage seksuelle handlinger på sig selv, hvilket han i nogle af tilfældene optog og truede med at dele, hvis de ikke sendte ham flere intime billeder. Samtidig blev manden også dømt for besiddelse af børneporno.

”Pigerne i denne sag troede, at de skrev med en jævnaldrende dreng. I virkeligheden sad der en voksen mand på en anden side af skærmen - og som bevidst forsøgte at lokke eller true dem til udlevere intime billeder”, siger sagens anklager Sofie Venborg Eriksen.

Sagen kom til politiet kendskab, da ordensmagten blev kontaktet af forældrene til en 12-årig pige, der havde været i forbindelse med manden. På baggrund af efterforskning kunne politiet efterfølgende ransage mandens lejlighed. I forbindelse med efterforskningen fandt politiet intime videoer med en lang række unge piger. Sammenholdt med de øvrige spor kunne politiet identificere i alt 25 ofre.

”Sagen belyser, hvor svært det er som ung at færdes sikkert på nettet – derfor er det vigtigt at voksne er opmærksomme på, hvad der foregår på børn og unges telefoner og løbende tager en snak med dem om, hvad de oplever – og gå til myndighederne, hvis sådan noget her sker”, siger Sofie Venborg Eriksen, som samtidig oplyser, at der ny lovgivning på vej på området:

”Fra politisk side er der kommet stort fokus på denne kriminalitetsform – fra den 1. juli indføres der en egentlig grooming-paragraf, der skal være med til at dæmme op for dette problem. Bestemmelsen kommer til at betyde, at det fremadrettet bliver strafbart allerede at indlede den fase, hvor man forsøger at etablere et tillidsforhold til det barn, som senere skal udsættes for et overgreb.

Manden blev varetægtsfængslet efter dom, og han har taget betænkningstid i forhold til evt. anke.

 

Pressekontakt:

Anklagerfuldmægtig Sofie Venborg Eriksen via pressetelefon 40263704
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

10. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Politiet råder: Hjælp dine forældre og bedsteforældre mod svindlere

For tiden lokker svindlere kreditkort og PIN-koder ud af ældre eller overtaler dem til at overføre penge for at lænse deres konto. Tal med dine ældre familiemedlemmer, så de ikke mister store beløb, opfordrer efterforskningsleder.

4. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Tre narkohandlere fik i alt 38 års fængsel

Retten i Glostrup har idømt tre mænd henholdsvis 11, 13 og 14 års fængsel for salg af store mængder amfetamin og kokain i 2023.

21. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Rocker dømt for skyderi

26-årig medlem af rockerklub idømt 5 års fængsel i forbindelse med skudepisode i Brøndby Strand