Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

20. april 2021 10:31

Motorcyklist sigtet for at bringe trafikanter i fare

Københavns Vestegns Politi har rejst sigtelse efter straffeloven mod en motorcyklist, som politiet forbinder med en kørsel på op mod 300 kilometer i timen mellem andre trafikanter på en motorvej. Politiet har beslaglagt en motorcykel, som mistænkes anvendt ved kørslen.

MC'ere, Københavns Vestegns Politi

I begyndelsen af april dukkede en video op på internettet med optagelser fra en motorcykel, som blandt andet kører på baghjulet, flygter fra politiet og kører med op mod 300 kilometer i timen mellem andre trafikanter på en motorvej.

I sidste uge indledte Københavns Vestegns Politi en efterforskning af kørslen på videoen, som blandt andet foregår i Glostrup, og fredag blev en 26-årig mand fra Glostrup anholdt og sigtet for grove overtrædelser af færdselsloven samt straffelovens bestemmelser om at bringe andres liv og helbred i fare med mulighed for fængselsstraf:

”Videoen viser en adfærd uden omtanke for andre medborgeres sikkerhed. Når man kører omkring 300 kilometer i timen tæt mellem helt almindelige trafikanter, mener vi, straffelovens regler om at fremkalde fare for andre kommer i spil – og det har vi sigtet ham for,” siger vicepolitiinspektør Andreas Mollerup, Københavns Vestegns Politi.

Vicepolitiinspektøren tilføjer, at efterforskningen fortsætter, hvorefter det bliver op til anklagemyndigheden at vurdere spørgsmålet om tiltalerejsning for en domstol. 

Ved anholdelsen beslaglagde efterforskerne en motorcykel, som menes anvendt ved kørslen på videoen, og inddrog den 26-åriges førerret. Hvorvidt motorcyklen skal konfiskeres og førerretten frakendes afgøres også senere. 

Efterforskningen viser, at videoen er optaget en aften i august-måned 2020 og dermed før den nye strafskærpelse for vanvidskørsel, der trådte i kraft 31. marts i år.

 

Straffeloven

§ 252. Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.

19. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

6 måneders fængsel for deling af intime billeder

34-årig mand fra Rødovre idømt fængsel for omfattende deling af intime billeder på hjemmeside.

17. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Seks anholdt for frihedsberøvelse og afpresning

Søndag eftermiddag og aften er seks personer anholdt og sigtet for hver deres rolle i en straffesag, hvor en mand blev frihedsberøvet lørdag aften og udsat for vold. Hans familie blev forsøgt afpresset for penge.