Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

12. januar 2022 12:43

Nu åbner en ny nærpolitienhed i Ishøj

Mandag den 31. januar åbner lokalpolitiets nye nærpolitienhed, og lokalbetjente er nu parate til at betjene byens borgere fra lokaler i Ishøj Bycenter.

Politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi

Det er Ishøjs lokale betjente, som byder indenfor i åbningstiden, når den nye nærpolitienhed slår dørene op på Ishøj Østergade 43 i bycentret.

”Nu får borgerne en ny mulighed for at komme i kontakt med politiet, og vi vil fremover være til stede meget centralt i Ishøj. Vi glæder os til at slå dørene op og tale om stort og småt med alle i byen,” siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi.

I Ishøj Østergade ligger nærpolitienheden tæt på steder, hvor rigtig mange bysbørn færdes – nemlig S-togstationen, store boligområder og bycentret.

Åben for borgerbetjening

I åbningstiden er nærpolitienheden bemandet med lokale betjente klar til at håndtere borgernes henvendelser. 

Hen over ugen vil der være åbent mellem klokken 9 og 22 for at give flest muligt lejlighed til at komme forbi, når det nu engang passer bedst: Mandage fra 12 til 17, onsdage fra 17 til 22 og fredage fra 9 til 14.

I åbningstiden er alle – voksne, børn og unge – velkomne til at henvende sig personligt for at tale med en lokalbetjent, og man kan også ringe via politiets servicetelefon 114.

 

Politiet er altid på arbejde

Nærpolitienheden er en del af Københavns Vestegns Politi, som altid er på arbejde og på gaden alle dage hele døgnet. Københavns Vestegns Politi kan altid kontaktes på servicetelefon 114 eller via Alarm 1-1-2, hvis det er akut, uanset tidspunkt.

 

Fakta om nærpolitienheden

Med flerårsaftalen 2021-2023 for politiet oprettes blandt andet 20 nye nærpolitienheder i Danmark heraf to i kommuner under Københavns Vestegns Politi nemlig i Ishøj og Gladsaxe. 

Nærpolitienhederne skal være åbne mindst 15 timer om ugen, så borgerne kan foretage anmeldelser, være i dialog med politiet og få råd og vejledning.

Nærpolitienheden i Ishøj blev placeret i Ishøj Bycenter på grund af tilknytningen til boligområdet Vildtbanegård og den meget centrale og trafikerede beliggenhed i byen.

 

Corona udskyder fejring af åbning

Københavns Vestegns Politi vil gerne fejre åbningen af nærpolitienheden med børn, borgere og butikker. Men en fejring er indtil videre udskudt på grund af den aktuelle corona-udvikling. 

 

Lokalpoliti i alle kommuner på Vestegnen

Lokalpolitiet ved Københavns Vestegns Politi arbejder i alle politikredsens 11 kommuner, og politidirektøren ser den nye enhed som et yderligere tiltag oven i alt det gode og borgernære arbejde, lokalbetjentene i forvejen laver i kommunerne.

”Lokalbetjentene har fingeren på den lokale puls, er ude i byer, boligkvarterer og skoler i bil, til fods og med mobile politistationer – og det lokale politiarbejde vil fortsætte ufortrødent i hele politikredsen lige som vores døgnberedskab og efterforskningsenheder,” siger Kim Christiansen.

I hvert lokalpolitidistrikt er tilknyttet en række lokalbetjente, du kan kontakte direkte - se numre her

19. maj 2022

Københavns Vestegns Politi

Idømt 5 år og 9 måneders fængsel for drabsforsøg

17-årig dømt for to knivoverfald i Taastrup

17. maj 2022

Københavns Vestegns Politi

Endnu et forhold om voldtægtsforsøg i omfattende overgrebssag

Anklagemyndigheden hos Københavns Vestegns Politi har rejst tiltale mod en 29-årige mand for at have udsat endnu en ung mand for voldtægtsforsøg.

6. maj 2022

Københavns Vestegns Politi

Mand anholdt for drab i Herlev i 2016

Københavns Vestegns Politi har anholdt en 28-årig mand, som er mistænkt for at have dræbt en kvinde i Elverparken i Herlev i 2016. Manden bliver fremstillet i grundlovsforhør her til formiddag.