Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

19. august 2022 18:45

Ny nærpolitienhed i Høje Gladsaxe officielt indviet

Nu er lokalpolitiets nye nærpolitienhed i Høje Gladsaxe officielt indviet og erklæret for åben bydelens beboere. Kom forbi, og hils på dine lokale betjente.

Politinspektør Allan Nyring, chef for lokalpolitiet i Københavns Vestegns Politi, og justitsminister Mattias Tesfaye.

Politinspektør Allan Nyring, chef for lokalpolitiet i Københavns Vestegns Politi, og justitsminister Mattias Tesfaye.

Balloner, politiheste, donuts og lokalpolitiets nye nærpolitienhed.

I dag klokken 15.30 blev den nye nærpolitienhed i Høje Gladsaxe formelt fejret, indviet og åbnet af justitsminister Mattias Tesfaye, politidirektør Kim Christiansen og borgmester Trine Græse.

Efter korte taler klippede justitsministeren et politiafspærringsbånd og erklærede de nye, lyse og friske lokaler på Høje Gladsaxe Torv 2b åbne for borgerne. 

”Jeg tror på, at lokale problemer løses bedst af et politi, som kender lokalområdet godt. Et politi som kender de lokale godt. Tillykke til jer alle sammen med jeres nye nærpolitistation,” sagde justitsminister Mattias Tesfaye blandt andet i sin tale.

Forud for indvielsen har Københavns Vestegns Politi længe arbejdet med at sikre den rette beliggenhed, indretning og sikkerhed, som en helt ny politienhed kræver:

”Fra i dag får Gladsaxe og især Høje Gladsaxes borgere en ny mulighed for at komme i kontakt med politiet, og vi vil være til stede et nyt sted i bydelen. Nu er dørene åbne, og jeg håber, at alle i området slår vejen forbi og hilser på deres lokale betjente,” siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi.

 

Åben for at betjene borgerne

Den almindelige borgerbetjening og hverdag i nærpolitienheden starter på mandag.

Åbningstiderne er mandage fra 12 til 17, onsdage fra 17 til 22 og fredage fra 9 til 14. 

Åbningstiderne er over en uge spredt ud mellem klokken 9 og 22 for at give flest muligt lejlighed til at komme forbi, når det nu engang passer bedst.

I åbningstiden er alle meget velkomne til at henvende sig personligt for at tale med en lokalbetjent, og man kan også ringe via politiets servicetelefon 114.
 

Festdag i Høje Gladsaxe

Indvielsen blev fejret med politiballoner, kage, is og kaffe og fremvisning af en politibil og –motorcykel. Der var lejlighed til at hilse på ægte politiheste og til de små var der is, juice og særlige politinøgleringe.

Gladsaxes borgmester glæder sig til det videre samarbejde med politiet: 

”Jeg er utrolig glad for, at vi nu kan åbne en nærpolitienhed her i Gladsaxe. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med politiet i mange år. Fokus i samarbejdet er at øge trygheden og forebygge kriminalitet. Med en ny nærpolitienhed kan vi bygge videre på vores samarbejde og løfte det til nye højder. Så det glæder vi os til,” siger borgmester Trine Græse.

Som repræsentant for beboere i Høje Gladsaxe var blandt andre mødt formanden for den fælles drift af bydelens fem boligselskaber:  

”Vi i Høje Gladsaxe er glade for, at nærpolitienheden er kommet, og håber, den vil være med til at øge trygheden for beboerne,” siger Flemming Larsen, formand for Høje Gladsaxes fælles drift. 

 

Lokalpoliti i alle kommuner på Vestegnen

Lokalpolitiet ved Københavns Vestegns Politi arbejder i alle politikredsens 11 kommuner, og politidirektøren ser den nye enhed som et yderligere tiltag oven i alt det gode og borgernære arbejde, lokalbetjentene i forvejen laver i kommunerne.

”Lokalbetjentene har fingeren på den lokale puls, er ude i byer, boligkvarterer og skoler i bil, på cykel, til fods og med mobile politistationer – og det lokale politiarbejde vil fortsætte ufortrødent i hele politikredsen,” siger Kim Christiansen.

I hvert lokalpolitidistrikt er tilknyttet en række lokalbetjente, du kan kontakte direkte - se numre her.

 

Fakta om nærpolitienheden

Med flerårsaftalen 2021-2023 for politiet og anklagemyndigheden oprettes blandt andet 20 nye nærpolitienheder i Danmark heraf to i kommuner under Københavns Vestegns Politi nemlig i Ishøj og Gladsaxe. 

Nærpolitienhederne skal være åbne mindst 15 timer om ugen, så borgerne kan foretage anmeldelser, være i dialog med politiet og få råd og vejledning.

Nærpolitienheden i Gladsaxe blev placeret i Høje Gladsaxe på grund af tilknytningen til det omkringliggende boligområde. 

Stemningsbilleder fra indvielsen af nærpolitienheden i Høje Gladsaxe

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.