Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

17. marts 2024 21:39

Seks anholdt for frihedsberøvelse og afpresning

Søndag eftermiddag og aften er seks personer anholdt og sigtet for hver deres rolle i en straffesag, hvor en mand blev frihedsberøvet lørdag aften og udsat for vold. Hans familie blev forsøgt afpresset for penge.

Lørdag aften lidt over klokken 23 modtog Københavns Vestegns Politi en anmeldelse om, at bevæbnede gerningsmænd havde frihedsberøvet en mand i tyverne og kørt ham væk i en bil.

Anmeldelsen medførte en omfattende eftersøgningsaktion, som varede til søndag aften, foregik i flere områder på Sydsjælland og skete i et tæt samarbejde mellem enheder fra PET og politikredsene for Sydsjællands og Lolland-Falster samt Københavns Vestegn.

I løbet af søndag førte aktionen til anholdelse af to mistænkte mænd i Næstved lidt over klokken 13.

Ved klokken 16-tiden blev den frihedsberøvede mand lokaliseret på en adresse i Glumsø-området, hvor han blev fundet i live men alvorligt kvæstet.

I forbindelse med fundet af den frihedsberøvede mand anholdt politiet to personer, som er mistænkt i sagen.

Omkring klokken 19 blev yderligere to andre mistænkte mænd anholdt i Haslev og Tappernøje.

De seks anholdte er mellem 29 og 60 år og foreløbig sigtet for frihedsberøvelse, for grov vold og for at forsøge at afpresse familien til den frihedsberøvede for et større pengebeløb eller for medvirken hertil.

De ventes fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup mandag.

"Jeg kan ikke frigive deltaljer om sagen, men det var en stor lettelse, da vi efter et stort fælles politiarbejde og mange meget intense timer fik lokaliseret og befriet den frihedsberøvede mand," siger leder af efterforskningen vicepolitiinspektør Rikke Thestrup, Københavns Vestegns Politi.

Af hensyn til mandagens grundlovsforhør og efterforskningen kan Københavns Vestegns Politi ikke kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt. Spørgsmål omkring hændelsesforløbet, hvad der er gået forud, og hvad har motiveret gerningsmændene, skal den videre efterforskning afdække.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

24. maj 2024

Københavns Vestegns Politi

Praktisk info ifm. fodboldkamp på Brøndby Stadion søndag

Forvent trafikale udfordringer omkring Brøndby Stadion søndag eftermiddag.

23. maj 2024

Københavns Vestegns Politi

BIF-AGF: Udefans tilbageholdes efter fodboldkamp på Brøndby Stadion søndag

Tilbageholdelse i maks. 1 time sker for at sikre ro og orden efter søndagens kamp.

23. maj 2024

Københavns Vestegns Politi

Tre mænd dømt for omfattende indbrudskriminalitet

Tre østeuropæiske mænd er dømt for at have begået indbrud til en værdi af ca. 1,8 mio. kr. Indbruddene blev blandt andet begået i Hvidovre.