Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

26. maj 2022 20:12

Status efter pokalfinalen på Brøndby Stadion

Med rigtig mange tilskuere forløb pokalfinalen overordnet set mest fredeligt og i en god stemning. Undtagelsen var bl.a. hærværk mod to fanbusser, tyverier af fantrøjer og vold mod en stadionsteward.

Blink, Københavns Vestegns Politi

Før dagens pokalfinale mellem Odense Boldklub (OB) og FC Midtjylland (FCM) på Brøndby Stadion var forventningen, at der med mange tilrejsende bilister fra Fyn og Jylland kunne opstå ret store trafikale udfordringer ved stadion.

Derfor havde Københavns Vestegns Politi forinden opfordret tilkørende fans til at parkere langt væk fra stadion og benytte offentlige transportmidler det sidste stykke:

”Før kampstart kom rigtig mange til stadion til fods eller med bus og kun få i køretøjer, og det betød, at trafikken løbende gled fint til glæde for alle – og stor ros til alle tilskuere for det,” siger vicepolitiinspektør Kim Erik Hansen, leder af politiindsatsen ved pokalfinalen.

Da alle skulle hjem efter kampen, opstod der midlertidigt forventede trafikale udfordringer, som blev afviklet med færdselsbetjente.

Stemningen før, under og efter kampen var hovedsagelig god blandt de 23.328 tilskuere, som ifølge Brøndby IF besøgte stadion.

Aktuelt har Københavns Vestegns Politi modtaget tre anmeldelser før kampen – dels om, at ruder blev knust på to fanbusser fra hhv. OB og FCM, og dels om, at en mindre gruppe OB-fans blev frastjålet deres fantrøjer (se nedenfor). Ifølge politiets oplysninger kom ingen til skade ved hændelserne.

”Vi efterforsker de her sager for at få retsforfulgt de skyldige, og vi hører gerne fra vidner eller andre, som kan bidrage med oplysninger,” siger vicepolitiinspektør Kim Erik Hansen.

Efter kampen er den foreløbige status, at en ung mand og en kvinde blev anholdt for vold mod en stadionsteward. De ventes løsladt efter afhøring i løbet af aftenen. En hyrevognschauffør anmeldte hærværk mod sin taxa, og desuden blev to mænd blev sigtet for at besidde af et mindre kvantum narkotika.
 

Politiet søger vidner

Københavns Vestegns Politi søger lige nu vidner til to anmeldelserne om hærværk mod busser og frastjålne trøjer, der efterforskes:

- Ca. 13.25 blev to sideruder knust på en bus med OB-fans, da bussen kørte forbi en flok personer på Bygaden i Brøndby.
- Ca. kl. 12.10 blev bagruden knust på en bus med FCM-fans på Sydgårdsvej i Brøndby, mens bussen holdt stille, og en bil kørte forbi.
- Ca. 11.50 fik flere unge mænd frastjålet deres OB-fantrøjer af omkring 6-7 andre unge mænd på hjørnet af Park Allé og Lærkevej i Brøndby. Omstændighederne undersøges nærmere. 

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes døgnet rundt på telefon 4386 1448.
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

23. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Uorden i skærpet strafzone udløste forhøjet straf

En 29-årig mand fra Skovlunde blev tirsdag formiddag kendt skyldig i grov uorden ved Brøndby Stadion. Fordi politiet havde indført en skærpet strafzone på stedet, forhøjede Retten i Glostrup straffen til en frihedsstraf på tre måneder.

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.