Spring til hovedindhold

Forslag

Straksdom til indbrudstyv

En 27-årig litauisk mand fik onsdag en straksdom på tre måneders fængsel og udvisning af Danmark, fordi han begik to indbrud i 2018 og overtrådte et indrejseforbud.

Retten i Glostrup, Københavns Vestegns Politi

Gamle forbrydelser bliver ikke sådan lige glemt, har en tyveknægt netop måtte sande.

Han begik indbrud i to nabohuse på Damhusdalen i Rødovre i august 2018 og forlod siden landet. Tirsdag var han tilbage i Danmark – nu i håndjern og med politieskorte – for at blive retsforfulgt for de to år gamle tyverier. 

Han blev nemlig efterlyst et par måneder efter indbruddene, fordi efterforskningen identificerede ham som mistænkt. I maj i år meddelte svensk politi så, at han var anholdt der.

Københavns Vestegns Politi bad Retten i Glostrup fængsle ham in absentia med henblik på udlevering til Danmark, og tirsdag blev han udleveret og anholdt på dansk jord. 

Ved et grundlovsforhør onsdag afgjorde en dommer i Glostrup, at han skulle tre måneder i fængsel for de to villaindbrud i Rødovre samt for at overtræde et indrejseforbud, han fik i 2015. Dommeren bestemte også, at han efter afsoning skal udvises af Danmark i seks år.

”Han tilstod, at han brød ind og stjal i de to huse, og modtog dommen. Nu er han varetægtsfængslet til afsoningen af fængselsstraffen kan begynde,” siger anklager Ida Forrest, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Flere nyheder

12. august 2020

Københavns Vestegns Politi

Ransagning mod Urban Go

Københavns Vestegns Politi har her til formiddag ransaget to adresser med relation til firmaet Urban Go

7. august 2020

Københavns Vestegns Politi

Skolestart: Pas på de små i trafikken!

Mandag er første skoledag for mange – og dermed starten for en del små trafikanters allerførste ture til og fra skole. De næste uger holder politiet et ekstra vågent øje på skolevejene, lige før klokken ringer ind.

5. august 2020

Københavns Vestegns Politi

17-årig idømt 3 1/2 års fængsel for voldtægt

Retten i Glostrup har her til eftermiddag dømt en 17-årig for voldtægt begået i maj i Taastrup. Han blev samtidig idømt en advarsel om udvisning.

Afvis cookies