Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

16. juli 2020 14:41

Straksdom til indbrudstyv

En 27-årig litauisk mand fik onsdag en straksdom på tre måneders fængsel og udvisning af Danmark, fordi han begik to indbrud i 2018 og overtrådte et indrejseforbud.

Retten i Glostrup, Københavns Vestegns Politi

Gamle forbrydelser bliver ikke sådan lige glemt, har en tyveknægt netop måtte sande.

Han begik indbrud i to nabohuse på Damhusdalen i Rødovre i august 2018 og forlod siden landet. Tirsdag var han tilbage i Danmark – nu i håndjern og med politieskorte – for at blive retsforfulgt for de to år gamle tyverier. 

Han blev nemlig efterlyst et par måneder efter indbruddene, fordi efterforskningen identificerede ham som mistænkt. I maj i år meddelte svensk politi så, at han var anholdt der.

Københavns Vestegns Politi bad Retten i Glostrup fængsle ham in absentia med henblik på udlevering til Danmark, og tirsdag blev han udleveret og anholdt på dansk jord. 

Ved et grundlovsforhør onsdag afgjorde en dommer i Glostrup, at han skulle tre måneder i fængsel for de to villaindbrud i Rødovre samt for at overtræde et indrejseforbud, han fik i 2015. Dommeren bestemte også, at han efter afsoning skal udvises af Danmark i seks år.

”Han tilstod, at han brød ind og stjal i de to huse, og modtog dommen. Nu er han varetægtsfængslet til afsoningen af fængselsstraffen kan begynde,” siger anklager Ida Forrest, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.

19. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

6 måneders fængsel for deling af intime billeder

34-årig mand fra Rødovre idømt fængsel for omfattende deling af intime billeder på hjemmeside.