Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

21. juni 2023 12:02

Tiltale rejst i sag om menneskehandel

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod to mænd og en kvinde i sag om prostitution og handel med kvinder fra Rumænien

Københavns Vestegns Politi

Det er på baggrund af omfattende efterforskning i samarbejde med flere udenlandske politimyndigheder at anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi, nu har rejst tiltale i sagen. Ifølge anklagemyndigheden har en kriminel gruppe fortaget menneskehandel af flere rumænske kvinder til Danmark, hvorefter kvinderne er blevet tvunget til prostitution i det storkøbenhavnske området, herunder på en adresse i Hvidovre.
Indtil videre er to mænd på hhv. 29 og 36 år og en kvinde på 28 år blevet tiltalt. Ifølge anklagemyndigheden har de samarbejdet med tre andre navngivne personer, hvis sag behandles særskilt. Det er samtidig vurderingen, at de i alt seks personer har samarbejdet med flere pt. ukendte gerningsmænd.

Den 36-årige, som er mistænkt for at være sagens hovedmand, er også tiltalt for et seksuelt overgreb mod en af kvinderne og for at tvinge hende til at få tatoveret hans efternavn på ryggen. Hensigten var, at andre kunne se, at hun tilhørte ham.

”Der er tale om et større organiseret netværk omkring menneskehandel og prostitution, og det er meget voldsomme ting, kvinderne i denne sag er blev udsat for. Det har vi desværre set før – det der dog adskiller denne sag fra de fleste er, at vi her har fat i den formodede hovedmand”, siger senioranklager Cecilie Bak.

Den mistænkte hovedmand blev anholdt af fransk politi kort før jul i sagen, som Københavns Vestegns Politi har efterforsket siden sommeren 2022. Efterforskningen er sket i tæt samarbejde med Europol og en række nationale europæiske politimyndigheder.

Anklageskriftet er forkyndt for de tiltalte, men på baggrund af reglerne om aktindsigt, kan medierne først opnå aktindsigt i anklageskriftet fra onsdag den 28. juni 2023.

Sagen kommer til at køre ved Retten i Glostrup. Den er endnu ikke berammet.

 

Tidligere pressemeddelelse i sagen:

 

Pressekontakt:

Senioranklager Cecilie Bak via pressetelefon 40263704

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

10. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Politiet råder: Hjælp dine forældre og bedsteforældre mod svindlere

For tiden lokker svindlere kreditkort og PIN-koder ud af ældre eller overtaler dem til at overføre penge for at lænse deres konto. Tal med dine ældre familiemedlemmer, så de ikke mister store beløb, opfordrer efterforskningsleder.

4. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Tre narkohandlere fik i alt 38 års fængsel

Retten i Glostrup har idømt tre mænd henholdsvis 11, 13 og 14 års fængsel for salg af store mængder amfetamin og kokain i 2023.

21. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Rocker dømt for skyderi

26-årig medlem af rockerklub idømt 5 års fængsel i forbindelse med skudepisode i Brøndby Strand