Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

28. september 2020 12:03

Tiltale rejst i sager om snyd med corona-hjælp

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegens Politi har rejst tiltale mod i alt tre personer for uberettiget at have forsøgt at få hjælpepakke-penge udbetalt fra Erhvervsstyrelsen

Retten i Glostrup, Københavns Vestegns Politi

I den første sag er en 36-årig direktør for et rengøringsfirma fra Glostrup tiltalt for, at have forsøgt at få udbetalt knap en halv million kroner fra Erhvervsstyrelsen, ved at ansøge om lønkompensation for tre personer, som ikke var ansat i firmaet. Ifølge tiltalen blev de urigtige ansøgninger sendt til Erhvervsstyrelsen i starten af april og starten af maj i forsøget på at få del i hjælpepakken til imødegåelse af skadevirkningerne ved corona-epidemien.

I den anden sag er to mænd på hhv. 23 år og 26 år tiltalt for uberettiget, at have forsøgt at få udbetalt over 270.000 kr. fra Erhvervsstyrelsen. Ifølge tiltalen skete det ved hjælp af falske lønsedler fra de to mænds byggefirma i Glostrup. Også her handlede ansøgningerne om at få del i corona-hjælpepakkerne. 

 

Firedobbelt bøde

”Der er tale om to sager, hvor anklagemyndigheden vurderer, at personer har forsøgt at snyde sig til de corona-hjælpepakker, som er oprettet i en krisesituation for at holde hånden under dansk erhvervsliv. Det er sager, som vi i anklagemyndigheden ser på med største alvor, siger specialanklager Britt Hansen.

I den første sag er forholdene begået efter, at der skete strafskærpelse på området og derfor nedlægges der påstand om en skærpet tillægsbøde på 4 gange det unddragne beløb i medfør af straffelovens paragraf 81d, stk. 3, jf. stk. 2, jf. § 50, stk. 2.

 

Pressekontakt:

Specialanklager Britt Hansen - 40256869
 

Flere nyheder

26. oktober 2020

Københavns Vestegns Politi

Nye restriktioner for at begrænse coronavirus

Fra i dag gælder forbud mod at sælge alkohol efter kl. 22 og mod at forsamle sig over 10 personer.

21. oktober 2020

Københavns Vestegns Politi

Fængsling i sag om fangeflugt skal sikre mod kommunikation med mulige medgerningsmænd

De 14 dages varetægtsfængsling i sagen om gårdsdagens fangeflugt, sikrer mulighed for at politiet kan udføre brev- og besøgskontrol på Peter Madsen

20. oktober 2020

Københavns Vestegns Politi

Peter Madsen arrested after attempted prison escape

Charged with attempted prison escape on Tuesday morning