Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

2. juli 2021 08:37

To mænd dømt for indbrud og våbentyveri

To mænd idømt hhv. 3 år og 3 år og 3 måneders fængsel ifm et indbrud i Hvidovre, hvor de stjal flere skydevåben fra våbenskab.

Københavns Vestegns Politi

De to mænd på hhv. 21 og 29 år var tiltalt for den 16. oktober 2020, at have begået et indbrud mod et hus i Hvidovre. I forbindelse med indbruddet, gik de målrettet efter et våbenskab som indeholdte bl.a. to revolvere, en pistol og et jagtgevær samt 36.000 kr. i kontanter. De to indbrudstyve blev dømt for at have fragtet våbenskabet væk fra ejendommen og forsøgt at gemme våbnene. 

 

Indbrudsgruppen hos Københavns Vestegns Politi indledte med det samme efterforskning af indbruddet, og blandt andet på baggrund af borgertip, kunne de fem måneder senere anholde de to mænd som efterfølgende blev varetægtsfængslet. 

”Straffen for at anskaffe sig skydevåben ulovligt er høj – og hvis det ovenikøbet sker ved et indbrud – ja så kommer man længe i fængsel,” siger senioranklager Rasmus Kim Petersen.

Den 21-årige mand der blev idømt den længste straf, blev samtidig idømt advarsel om udvisning og han modtog dommen. Den anden dømte ankede sin dom på tre års fængsel.

Pressekontakt:

Senioranklager Rasmus Kim Petersen - 40234578

 

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.