Spring til hovedindhold

Forslag

Tre corona-hotspots ophæves på Vestegnen

Fra midnat ophæver Københavns Vestegns Politi havnene i Brøndby, Hvidovre og Vallensbæk som særlige hotspot-områder. Fire andre hotspots får indtil videre fortsat ekstra politiopsyn.

Københavns Vestegns Politi

Den 24. april udpegede Københavns Vestegns Politi seks hotspot-områder, hvor politiet siden har patruljeret ekstra for at være på forkant med forsamlinger og risiko for spredning af coronavirus.

Det drejede sig om fire havne og to grønne områder, hvor politiet forudså, at mange kunne tage hen, hvis vejret var godt.

Ugen efter – den 30. april – blev også parkeringspladsen ved Brøndby Stadion udpeget som hotspot.

Ved etableringen opfordrede politiet alle til at tænke nøje over, hvor man tog hen, holde afstand og undgå, at mange små grupper pludselig blev til en større forsamling:

”Vi har holdt hotspot-områderne under tæt opsyn, og det ser ud til, at budskabet er forstået, og det vil jeg gerne takke borgerne på Vestegnen for – de har udvist omtanke og samfundssind,” siger politidirektør Kim Christiansen.

Københavns Vestegns Politi beslutter nu i første omgang at ophæve det særlige fokus på havnene i Brøndby, Hvidovre og Vallensbæk fra midnat til fredag den 15. maj.

Tilbage er en havn, to grønne områder og en parkeringsplads, som politiet fortsætter med at holde under opsyn indtil videre. 

Københavns Vestegns Politi har et forhøjet coronaberedskab døgnet rundt, følger udviklingen tæt og overvejer løbende sin indsats:

”Vi er derfor parate til hurtigt at genindføre eller udpege nye hotspots, hvis vi begynder at se forsamlinger eller uhensigtsmæssig adfærd visse steder – og vi er klar med bøder, hvis nogen bryder de regler, der er med til at bremse smitten i vores samfund,” siger politidirektør Kim Christiansen.

Fire aktuelle hotspots

1. Bagsværd sø i Gladsaxe kommune – de grønne områder omkring søen
2. Ishøj Havn i Ishøj kommune
3. Elverparken i Herlev kommune
4. P-pladsen foran Brøndby Stadion

 

Skilte og forbud 

Der er skiltet ved de fire hotspots med oplysning om, at forsamling af for mange mennesker på stedet kan indebære, at politiet vil nedlægge forbud mod ophold på stedet, jf. bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger mv. §10, stk. 1.

 

Læs lovgivningen bag

Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af covid-19

Relaterede nyheder

Nyt hotspot foran Brøndby Stadion (30-04-2020)

Ekstra coronafokus på Vestegnen (24-04-2020)

Flere nyheder

22. maj 2020

Københavns Vestegns Politi

Forvaringsdom for blandt andet drabsforsøg

Tre mænd og to kvinder er i dag dømt for blandt andet drabsforsøg, legemsangreb af særlig, rå, brutal eller farlig karakter samt besiddelse, transport og overdragelse af skydevåben. Der blev givet fra to i halvt års fængsel op til forvaring i straf. Forholdene fandt sted i Søborg og Ballerup

21. maj 2020

Københavns Vestegns Politi

Fire begæres fængslet for tricktyveri og hjemmerøveri

Københavns Vestegns Politi begærer i dag tre mænd og en kvinde varetægtsfængslet i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. De sigtes for et tricktyveri og et hjemmerøveri.

18. maj 2020

Københavns Vestegns Politi

Efterlyser vidner efter skud i Måløv

Københavns Vestegns Politi efterforsker fortsat en skudepisode på Måløv Hovedgade søndag aften. Politiet er stadig tilstede i området og hører gerne fra vidner til episoden.

Afvis cookies