Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

15. oktober 2024 13:30

Udefans skal vente på stadion efter BIF-FCK-kamp

Efter superligakampen mellem Brøndby IF og FC København søndag den 27. oktober skal udebanefans vente på tribunerne, til hjemmefans har forladt stadion.

Blink, Københavns Vestegns Politi

Københavns Vestegns Politi har pålagt Brøndby IF at tilbageholde fans af udeholdet FC København i en periode efter superligakampen på Brøndby Stadion søndag den 27. oktober 2024 med planlagt kampstart til klokken 12. Det sker i medfør af loven om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder, som trådte i kraft i juli sidste år.

Pålægget betyder, at udebaneholdets fans vil blive tilbageholdt på stadion i op til en time, mens hjemmebaneholdets fans forlader området.

Årsagen er, politiet karakteriserer kampen som en såkaldt højrisikokamp, hvor risikoen for uroligheder vurderes at være højere end ved andre kampe. Kampe mellem netop Brøndby IF og FC København har haft en historik med sammenstød, uroligheder, vold og ballade mellem visse fanfraktioner og angreb mod spillerbusser og politiet.

"For at sikre en tryg og festlig fodboldoplevelse for alle publikummer – store og små – og undgå konfrontationer mellem ude- og hjemmefans har vi derfor besluttet, at Brøndby IF skal tilbageholde udefans på stadion efter kampen, indtil hjemmeholdets fans har forladt stadion,” siger politiinspektør Tenna Wilbert, Københavns Vestegns Politi.

Københavns Vestegns Politi samarbejder tæt med de to fodboldklubber og deres fanklubber om en god afvikling af kampen.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

4. oktober 2024

Københavns Vestegns Politi

Mishandling og sextortion:Sendt tre i år fængsel

En 25-årig mand fra Stenløse er idømt tre års fængsel for mishandling, sextortion, psykisk vold, ulovlig tvang og trusler mod sin daværende kæreste over flere måneder. Det er den første dom efter sextortion blev tilføjet straffeloven i juli 2023.

3. oktober 2024

Københavns Vestegns Politi

Tiltale rejst i sag om frihedsberøvelse og meget grov vold

Tre mænd tiltalt i sagen

3. oktober 2024

Københavns Vestegns Politi

Anholdt for brandstiftelse i Herlev

En person er blevet anholdt for et større antal brande i et boligkvarter i Herlev.