Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

12. oktober 2021 15:50

Ejer af vanvidsbil forsøgte at undgå konfiskation med proforma-salg

Ejeren af bilen erkendte i retten, at han havde omregistreret bilen til en kammerat, efter at han var blevet taget for vanvidskørsel i Vallensbæk

Københavns Vestegns Politi

Den 20-årige vanvidsbilist var tiltalt for at have kørt mindst 101 km/t i et tættere bebygget område i Vallensbæk i juni. Her var han blevet taget af en af politiets fotovogne, men da politiet efterfølgende beslaglagde bilen, hævede den unge mand at bilen ikke længe var hans. Umiddelbart efter at han var blevet blitzet, havde han nemlig omregistreret bilen til en kammerat. I retten i dag erkendte han, at det var sket i forsøget på at undgå at bilen blev konfiskeret, da han godt vidste, at han havde kørt alt for stærkt. Samtidig erkendte han også, at han fortsat var bilens reelle ejer.

Da dette blev slået fast i retten i dag, blev bilen endeligt konfiskeret.

”Sagen her viser, at kører man vanvidskørsel – så bliver bilen konfiskeret – også selv om vanvidsbilisten forsøger at være kreativ," siger specialanklager Charlotte Møgelhøj.

Ud over konfiskationen blev den 20-årige idømt 20 dages ubetinget fængsel, en bøde og frakendelse af førerretten i 3 ½ år. Han modtog dommen.

 

Pressekontakt:

Specialanklager Charlotte Møgelhøj – 93500060

 

Tidligere pressemeddelelse i sagen:

 

6. december 2021

Københavns Vestegns Politi

Idømt 1,5 års fængsel i sag om grooming

59-årig mand dømt for at krænke 51 piger seksuelt via det sociale medie Snapchat

6. december 2021

Københavns Vestegns Politi

42 års fængsel til bandemedlemmer

Retten i Glostrup har netop idømt tre bandemedlemmer 14 års fængsel hver for deres forsøg på at dræbe et medlem fra en rivaliserende gruppering under en igangværende konflikt.

3. december 2021

Københavns Vestegns Politi

Politiet indfører visitationszone i Rødovre og Herlev

Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi har i dag besluttet at indføre visitationszone i dele af Rødovre og Herlev kommuner fra i dag kl. 18 til fredag den 17. december 2021 kl. 18.