Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

8. december 2022 12:27

Vanvidskørsel: Dømt for fareforvoldelse, spiritus- og særlig hensynsløs kørsel

23-årig mand idømt to år og tre måneders fængsel efter at være skyld i trafikulykke i Albertslund, hvor tre passagerer i mandens bil kom alvorligt til skade.

Mikrofon i retten

Den unge mand var tiltalt for at have kørt bil, selv om han havde drukket massivt og havde en promille på mindst 2,19. Samtidig kørte han mindst 119 km/t et sted i Albertslund, hvor hastigheden ikke måtte overstige 50 km/t og hvor den anbefalede hastighed var 30 km/t. Under kørslen slingrede han bevidst fra side til side og mistede senere herredømmet over bilen og kørte frontalt ind i et træ. 

I bilen befandt sig tre passagerer, og de kom meget alvorligt til skade i forbindelse med ulykken med skader på bl.a. lunger, milt samt en lang række knoglebrud. Derfor var den 23-årige tiltalt for under særligt skærpede omstændigheder i forbindelse med spirituskørsel, særligt hensynsløs kørsel og som følge af for høj fart uagtsomt at have tilføjet de tre passagerer betydelig skade på legeme og heldbred.

”Den her sag er indbegrebet af vanvidskørsel og har haft enorme konsekvenser for de involverede. Retten har idømt føreren en markant fængselsstraf, som understreger sagens alvor og meningsløshed. Straffen er i tråd med de strafskærpelser, der har været inden for vanvidsbilisme i de senere år. At ingen omkommer, er et mirakel, som alene kan tilskrives politi og redningspersonale, der var hurtigt fremme ved ulykkesstedet”, siger anklager Robert Rafn.

Når der dømmes for vanvidskørsel, skal der ske konfiskation af bilen. Derfor blev den totalskade bil konfiskeret af retten. Bilen var ejet af et familiemedlem til den 23-årige. 

Den 23-årige tog betænkningstid i forhold til evt. anke.

 

Pressekontakt:

Anklager Robert Rafn - 61986308
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.

19. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

6 måneders fængsel for deling af intime billeder

34-årig mand fra Rødovre idømt fængsel for omfattende deling af intime billeder på hjemmeside.