Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

8. december 2022 12:27

Vanvidskørsel: Dømt for fareforvoldelse, spiritus- og særlig hensynsløs kørsel

23-årig mand idømt to år og tre måneders fængsel efter at være skyld i trafikulykke i Albertslund, hvor tre passagerer i mandens bil kom alvorligt til skade.

Mikrofon i retten

Den unge mand var tiltalt for at have kørt bil, selv om han havde drukket massivt og havde en promille på mindst 2,19. Samtidig kørte han mindst 119 km/t et sted i Albertslund, hvor hastigheden ikke måtte overstige 50 km/t og hvor den anbefalede hastighed var 30 km/t. Under kørslen slingrede han bevidst fra side til side og mistede senere herredømmet over bilen og kørte frontalt ind i et træ. 

I bilen befandt sig tre passagerer, og de kom meget alvorligt til skade i forbindelse med ulykken med skader på bl.a. lunger, milt samt en lang række knoglebrud. Derfor var den 23-årige tiltalt for under særligt skærpede omstændigheder i forbindelse med spirituskørsel, særligt hensynsløs kørsel og som følge af for høj fart uagtsomt at have tilføjet de tre passagerer betydelig skade på legeme og heldbred.

”Den her sag er indbegrebet af vanvidskørsel og har haft enorme konsekvenser for de involverede. Retten har idømt føreren en markant fængselsstraf, som understreger sagens alvor og meningsløshed. Straffen er i tråd med de strafskærpelser, der har været inden for vanvidsbilisme i de senere år. At ingen omkommer, er et mirakel, som alene kan tilskrives politi og redningspersonale, der var hurtigt fremme ved ulykkesstedet”, siger anklager Robert Rafn.

Når der dømmes for vanvidskørsel, skal der ske konfiskation af bilen. Derfor blev den totalskade bil konfiskeret af retten. Bilen var ejet af et familiemedlem til den 23-årige. 

Den 23-årige tog betænkningstid i forhold til evt. anke.

 

Pressekontakt:

Anklager Robert Rafn - 61986308
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

Flere nyheder

30. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Status efter skudepisode i Brøndby

Politiet søger vidner efter skudepisoden i går eftermiddags i Brøndby Strand

27. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Mand dømt for frihedsberøvelse og voldtægt af kæreste

48-årig mand fra Brøndby idømt tre års fængsel for grov vold, vidnetrusler, voldtægt og flere dages frihedsberøvelse af mandens daværende kæreste.

19. januar 2023

Københavns Vestegns Politi

Kvinde dømt for omfattende narko-kørsel

36-årig kvinde fra Ishøj dømt for blandet andet seks tilfælde af narko-kørsel, fem hastighedsovertrædelser og vold mod en politimand. Hun blev i går idømt i alt syv måneders fængsel, hvor fire af månederne blev gjort betinget.

Forslag