Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

7. december 2021 17:10

Visitationszonen udvides på Vestegnen

Efter skudepisoden i Herlev i nat, udvides visitationszonen.

Københavns Vestegns Politi

Efter en skudepisode i Rødovre fredag oprettede Københavns Vestegns Politi en visitationszone i dele af Rødovre og Herlev. Men fundet af en ung skuddræbt mand i nat i Herlev, er sket uden for denne zone, og derfor har Københavns Vestegns Politis politidirektør Kim Christiansen vurderet, at der er grund til at udvide visitationszonen i Herlev og dele af Gladsaxe Kommune.

”Skyderi i det offentlige rum er fuldstændig uacceptabelt og vi har sat massivt ind for at stoppe det. Jeg kan godt forstå, at borgerne i de områder, der har været ramt af skyderi, finder det meget ubehageligt, og af hensyn til deres tryghed, har vi øget patruljeringen og er synligt tilstede i områderne med beredskab, lokalpoliti og mobil politistation. En visitationszone er et godt værktøj for os, der vil gøre det sværere for de kriminelle at bevæge sig rundt med våben – og på den baggrund, har jeg i dag valgt at udvide zonen,” siger politidirektør Kim Christiansen.

Visitationszonen udvides fra i dag kl 18 til også at omfatte området nord for Klausdalsbrovej: Skinderskovvej, Krebsedammen, Ring 4, kommunegrænsen til Furesø kommune, Bagsværd Hovedgade, Buddinge Hovedgade, Søborg Hovedgade og kommunegrænsen til København (se kort). Visitationszonen gælder frem til fredag den 17. december 2021 klokken 18.


”Vi har naturligvis også nøje overvejet muligheden for at indføre strafskærpelseszoner som Københavns Politi. Det er vores vurdering, at der ikke er grundlag for at indføre strafskærpelseszoner på Vestegnen, da de steder hvor der er blevet skudt her, har en helt anden karakter end i områderne i København. Vi følger naturligvis situationen løbende i hele politikredsen, og vi er i et meget tæt efterforsknings-samarbejde med Københavns Politi, siger Kim Christiansen.

Se den tidligere visitationszone her:

 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

14. februar 2024

Københavns Vestegns Politi

Anholdelse i drabssag

En 22-årig mand har meldt sig selv i forbindelse med et drab i Brøndby i sidste måned.

12. februar 2024

Københavns Vestegns Politi

Status efter knivoverfald i Taastrup

En kvinde er kvæstet efter at være overfaldet med kniv på Taastrup Torv. En 20-årig mand er anholdt og mistænkt i sagen. Politiet hører gerne fra vidner.

12. februar 2024

Københavns Vestegns Politi

Hovedmand dømt for menneskehandel

Rumænsk mand idømt 2,5 års fængsel og udvisning for menneskehandel med kvinder til prostitution.