Spring til hovedindhold

Forslag

Misinformation

Vær kritisk med, hvad du deler i en krise. Internettet og sociale medier skaber en risiko for, at forkerte informationer bliver spredt og skaber unødig frygt og mistillid.

Der kan være tale om personer, der i den bedste mening spreder et forkert rygte, men der kan også være personer, der sender bevidst fejlagtige oplysninger i omløb for at fremme egen dagsorden.

Alle kriser skaber et akut behov for information om, hvad der er sket, og hvordan befolkningen skal forholde sig. Ofte vil det i den første fase være vanskeligt for myndighederne at efterkomme efterspørgslen efter opdateret information, før der er skabt en form for overblik over den aktuelle hændelse.

 

Internettet og sociale medier giver borgerne mulighed for selv at søge opdateret viden. Du kan i mange tilfælde hjælpe myndighederne ved at sprede vigtige oplysninger til dit eget netværk. Men vær opmærksom på ikke ukritisk at dele oplysninger, der ikke er verificerede af myndighederne.

 

Vær opmærksom på, at ikke alle på internettet er, hvem de giver sig ud for at være. Og tænk altid over, hvilke billeder du deler. Tag hensyn til ofrene og deres pårørende. Film ikke deres ulykke.