Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

11. december 2020 10:14

Embedsmand dømt for mandatsvig og dokumentfalsk

En tidligere medarbejder hos Struer Kommune har fået en betinget fængselsstraf. Den 55-årige mand købte blandt andet cykelholder, gasgrill og plæneklipper til sig selv på kommunens regning.

I dag, fredag den 11. december 2020, er en tidligere medarbejder hos Struer Kommune blevet dømt for mandatsvig ved retten i Holstebro. Sagen omfatter i alt fire forhold og mandatsvig for knapt 91.000 kroner. Den kommunale embedsmand købte forskellige varer til privat brug og lod henholdsvis Struer Kommune og Holstebro-Struer Havn betale regningerne. Nu har den 55-årige mand fået en dom på seks måneders fængsel betinget af blandt andet 120 timers samfundstjeneste og med en prøvetid på et år.

Manden købte blandt andet plæneklipper, gasgrill, blender, dyner og puder til privat brug – varer for i alt 87.701,20 kroner, som han lod Struer Kommune betale. Derudover købte den tidligere embedsmand byggematerialer til privat brug for i alt 3.254.75 kroner, som blev betalt af Holstebro-Struer Havn. 

Den tidligere embedsmand er altså dømt for mandatsvig for i alt 90.955,95 kroner.
Manden blev desuden dømt for dokumentfalsk ved at have forfalsket en tilsynsrapport.
Den dømte skal også betale en erstatning til Struer Kommune og Holstebro-Struer Havn. 

”Jeg er tilfreds. Retten har i al væsentlighed vurderet forholdene på samme måde som anklagemyndigheden, og den dømte har fået en mærkbar straf, der klart viser, at det er alvorligt, når en offentligt ansat beriger sig for skattekroner”, siger specialanklager Bolette Nørbjerg fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Særligt til pressen

Pressen kan kontakte specialanklager Bolette Nørbjerg, anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi: 6190 2193.

 

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

15. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for drabsforsøg

En 35-årig mand blev i dag dømt for to drabsforsøg, efter han den 13. september 2023 stak et ældre ægtepar med kniv. Retten dømte manden til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.

12. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

En af to nattelivszoner ophæves i Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet at ophæve den ene af to nattelivszoner i Viborg. Det er nattelivszonen i området ved Sct. Hans Gade, der ophæves, mens nattelivszonen ved Gravene fastholdes.

10. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To efterlyste i sag om drabsforsøg er nu anholdt

De to mænd, som Midt- og Vestjyllands Politi har ledt efter, siden en 22-årig mand den 20. marts blev skudt i det centrale Herning, er nu anholdt. De vil klokken 13.00 i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning sigtet for drabsforsøg.