Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

11. december 2020 10:14

Embedsmand dømt for mandatsvig og dokumentfalsk

En tidligere medarbejder hos Struer Kommune har fået en betinget fængselsstraf. Den 55-årige mand købte blandt andet cykelholder, gasgrill og plæneklipper til sig selv på kommunens regning.

I dag, fredag den 11. december 2020, er en tidligere medarbejder hos Struer Kommune blevet dømt for mandatsvig ved retten i Holstebro. Sagen omfatter i alt fire forhold og mandatsvig for knapt 91.000 kroner. Den kommunale embedsmand købte forskellige varer til privat brug og lod henholdsvis Struer Kommune og Holstebro-Struer Havn betale regningerne. Nu har den 55-årige mand fået en dom på seks måneders fængsel betinget af blandt andet 120 timers samfundstjeneste og med en prøvetid på et år.

Manden købte blandt andet plæneklipper, gasgrill, blender, dyner og puder til privat brug – varer for i alt 87.701,20 kroner, som han lod Struer Kommune betale. Derudover købte den tidligere embedsmand byggematerialer til privat brug for i alt 3.254.75 kroner, som blev betalt af Holstebro-Struer Havn. 

Den tidligere embedsmand er altså dømt for mandatsvig for i alt 90.955,95 kroner.
Manden blev desuden dømt for dokumentfalsk ved at have forfalsket en tilsynsrapport.
Den dømte skal også betale en erstatning til Struer Kommune og Holstebro-Struer Havn. 

”Jeg er tilfreds. Retten har i al væsentlighed vurderet forholdene på samme måde som anklagemyndigheden, og den dømte har fået en mærkbar straf, der klart viser, at det er alvorligt, når en offentligt ansat beriger sig for skattekroner”, siger specialanklager Bolette Nørbjerg fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Særligt til pressen

Pressen kan kontakte specialanklager Bolette Nørbjerg, anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi: 6190 2193.

 

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

15. januar 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Fire mænd får i alt 32 års fængsel for organiseret narkohandel i Skive-området

Fire hovedmænd i stort sagskompleks om narkohandel i Skiveområdet fik i dag deres dom. De skal alle fire i fængsel i årevis – blandt andet for salg af i alt 3,2 kilo kokain. To af dem udvises af Danmark.

11. januar 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Skibsreder dømt for åger og brud på udlændingeloven

En vestjysk skibsreder har fået en betinget dom på halvandet års fængsel, og hans firma skal betale en bøde på tre millioner kroner for at have udnyttet to ghanesiske fiskere.

30. december 2020

Midt- og Vestjyllands Politi

18-årig sigtet for affyring af fyrværkeri mod politiet

Midt- og Vestjyllands Politi har i dag rejst sin første sigtelse efter straffelovens § 119 b – den nye bestemmelse i straffeloven om angreb med genstande på personer i offentlig tjeneste eller hverv.