Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

11. december 2020 10:14

Embedsmand dømt for mandatsvig og dokumentfalsk

En tidligere medarbejder hos Struer Kommune har fået en betinget fængselsstraf. Den 55-årige mand købte blandt andet cykelholder, gasgrill og plæneklipper til sig selv på kommunens regning.

I dag, fredag den 11. december 2020, er en tidligere medarbejder hos Struer Kommune blevet dømt for mandatsvig ved retten i Holstebro. Sagen omfatter i alt fire forhold og mandatsvig for knapt 91.000 kroner. Den kommunale embedsmand købte forskellige varer til privat brug og lod henholdsvis Struer Kommune og Holstebro-Struer Havn betale regningerne. Nu har den 55-årige mand fået en dom på seks måneders fængsel betinget af blandt andet 120 timers samfundstjeneste og med en prøvetid på et år.

Manden købte blandt andet plæneklipper, gasgrill, blender, dyner og puder til privat brug – varer for i alt 87.701,20 kroner, som han lod Struer Kommune betale. Derudover købte den tidligere embedsmand byggematerialer til privat brug for i alt 3.254.75 kroner, som blev betalt af Holstebro-Struer Havn. 

Den tidligere embedsmand er altså dømt for mandatsvig for i alt 90.955,95 kroner.
Manden blev desuden dømt for dokumentfalsk ved at have forfalsket en tilsynsrapport.
Den dømte skal også betale en erstatning til Struer Kommune og Holstebro-Struer Havn. 

”Jeg er tilfreds. Retten har i al væsentlighed vurderet forholdene på samme måde som anklagemyndigheden, og den dømte har fået en mærkbar straf, der klart viser, at det er alvorligt, når en offentligt ansat beriger sig for skattekroner”, siger specialanklager Bolette Nørbjerg fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Særligt til pressen

Pressen kan kontakte specialanklager Bolette Nørbjerg, anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi: 6190 2193.

 

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

22. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Dagplejer tiltalt for drab

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop rejst tiltale mod en 57-årig midtjysk kvinde. Kvinden er tiltalt for i efteråret 2019 at have dræbt en 1-årig pige.

20. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Fire måneders fængsel til bådtyven på Handbjerg Marina

Sagen mod den 41-årige mand, der sidste år i juni blev anholdt under en større aktion på Handbjerg Marina, blev i dag afgjort ved retten i Holstebro. Manden fik fire måneders fængsel, hvoraf de 30 dage er ubetinget.

19. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Mange ville til flyopvisning

Søndag satte titusindvis af mennesker som forventet kursen mod Karup for at besøge forsvarets Danish Air Show 2022. På forhånd havde både Vejdirektoratet og politiet forberedt deltagerne på køkørsel, og det kunne da heller ikke undgås.

Forslag