Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

3. december 2021 12:45

Fængselsstraf til psykolog for seksuelt misbrug

En 33-årig mandlig psykolog er fredag blevet idømt ti måneders fængsel for at have begået et seksuelt overgreb mod en dengang 15-årig kvindelig klient. Episoden fandt sted i starten af året, hvor psykologen under et fortroligt behandlingsmøde udførte overgrebet mod klienten.

Retten i Holstebro har i dag idømt en mandlig psykolog med virke i Holstebro ti måneders fængsel for misbrug af sin klients behandlingsmæssige afhængighed.

Under et behandlingsmøde i februar 2021 havde psykologen og klienten taget en køretur i psykologens bil, som endte i et skovområde nær Holstebro. Her havde psykologen uden klientens samtykke befølte hende flere steder på kroppen.

”Jeg er meget glad for, at retten i dag var enig med mig i, at den her episode krævede en mærkbar fængselsstraf. Der er tale om et klart brud på tillidsforholdet psykolog og klient imellem, og derfor glæder det mig også, at retten nu har frakendt psykologen muligheden for at beskæftige sig med børn fremover,” siger Christian Skov Poulsen, anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Psykologen blev frakendt sin ret til de næste fem år at beskæftige sig med børn og unge – både erhvervsmæssigt og i forbindelse med fritidsaktiviteter.

Den tiltalte ankede dommen.

For yderligere, kontakt anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi Christian Skov Poulsen på telefonnummer 30563247.

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

21. januar 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

51-årig mand idømt fire års fængsel for adskillige voldtægter af ægtefælle

Retten i Herning har i dag idømt en 51-årig mand en fængselsstraf på fire år for flere tilfælde af voldtægt og vold mod sin ægtefælle. Manden blev også kendt skyldig i at have fremsat trusler og vidnetrusler mod ægtefællen.

12. januar 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand tiltalt for at uddele sæd

En 54-årig mand er ved retten i Herning tiltalt for at have distribueret sæd uden tilladelse fra Styrelsen for patientsikkerhed.

11. januar 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

To personer varetægtsfængslet i drabssag

En 55-årig kvinde og en 62-årig mand er tirsdag aften blevet varetægtsfængslet, sigtet for at stå bag drabet på en 54-årig mand fra Silkeborg. Begge nægter sig skyldige.