Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

6. september 2023 16:23

Fire mænd idømt fængsel og udvisning for serie-indbrud i håndværkerbiler

Fire litauiske mænd er idømt fængselsstraffe og udvisning for lang række af værktøjstyverier.

Fire litauiske mænd blev ved byretten i Holstebro onsdag idømt fængsel og udvisning af landet for mere end 20 tyverier af værktøj fra varebiler samt flere indbrud.

Tre af de tiltalte på henholdsvis 44 år, 43 år og 42 år fik 1 år og 9 måneders ubetinget fængsel samt udvisning af landet for bestandig, imens den fjerde en 36-årig blev idømt 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel og udvisning af landet med indrejseforbud i 12 år.

De fire mænd var tiltalt for i alt 23 forhold om tyveri af særligt grov beskaffenhed. I en periode fra midten af januar til midten af februar 2023 har de fire mænd i fællesskab begået indbrud i varebiler, garager, staldbygninger og en materielcontainer på en byggeplads.

"Jeg er tilfreds med dommen. Når der er tale om organiseret berigelseskriminalitet, så skal det også straffes hårdt", siger anklager Christian Skov Poulsen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

De fire mænd har stjålet værktøj og andre genstande til en samlet værdi af mere end 700.000 kroner. De mange forskellige koster er stjålet under tyverier i Thisted, Morsø, Lemvig og Skive Kommuner.

De fire mænd blev anholdt i februar efter en kort, intensiv efterforskning. Efterforskerne ved Midt- og Vestjyllands Politi tog afsæt i et tip fra en borger, der havde undret sig over mistænkeligt udseende, udenlandsk indregistrerede biler ved et sommerhus.

"Sagen viser, hvor afgørende betydning et tip fra en borger kan have i opklaringen af den her type organiseret berigelseskriminalitet", siger leder af Central Efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

13. juni 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

I alt 15 års fængsel til to mænd i narkosag

To mænd på henholdsvis 35 og 38 år er ved retten i Holstebro blevet idømt hver syv år og seks måneders fængsel i større narkosag.

11. juni 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To mænd dømt for forsøg på frihedsberøvelse og voldtægt

To udenlandske mænd skal to år og ni måneder i fængsel og er udvist af Danmark, efter de i dag blev fundet skyldige i forsøg på frihedsberøvelse og voldtægt af en ung kvinde i Herning.

4. juni 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Blå blink ved SOSU-skolen i Herning: Politiet gentager øvelse i dag

Midt- og Vestjyllands Politi deltager i den anden af to øvelser på SOSU-skolen i Herning.