Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

6. september 2023 16:23

Fire mænd idømt fængsel og udvisning for serie-indbrud i håndværkerbiler

Fire litauiske mænd er idømt fængselsstraffe og udvisning for lang række af værktøjstyverier.

Fire litauiske mænd blev ved byretten i Holstebro onsdag idømt fængsel og udvisning af landet for mere end 20 tyverier af værktøj fra varebiler samt flere indbrud.

Tre af de tiltalte på henholdsvis 44 år, 43 år og 42 år fik 1 år og 9 måneders ubetinget fængsel samt udvisning af landet for bestandig, imens den fjerde en 36-årig blev idømt 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel og udvisning af landet med indrejseforbud i 12 år.

De fire mænd var tiltalt for i alt 23 forhold om tyveri af særligt grov beskaffenhed. I en periode fra midten af januar til midten af februar 2023 har de fire mænd i fællesskab begået indbrud i varebiler, garager, staldbygninger og en materielcontainer på en byggeplads.

"Jeg er tilfreds med dommen. Når der er tale om organiseret berigelseskriminalitet, så skal det også straffes hårdt", siger anklager Christian Skov Poulsen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

De fire mænd har stjålet værktøj og andre genstande til en samlet værdi af mere end 700.000 kroner. De mange forskellige koster er stjålet under tyverier i Thisted, Morsø, Lemvig og Skive Kommuner.

De fire mænd blev anholdt i februar efter en kort, intensiv efterforskning. Efterforskerne ved Midt- og Vestjyllands Politi tog afsæt i et tip fra en borger, der havde undret sig over mistænkeligt udseende, udenlandsk indregistrerede biler ved et sommerhus.

"Sagen viser, hvor afgørende betydning et tip fra en borger kan have i opklaringen af den her type organiseret berigelseskriminalitet", siger leder af Central Efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

25. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet undersøger hændelsesforløb

Midt- og Vestjyllands Politi har sat gang i en undersøgelse af hændelsesforløbet omkring en politiforretning søndag den 24. september.

22. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet holder øvelse med flere myndigheder i byretten i Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi afholder i dag sammen med andre myndigheder øvelse i byretten i Viborg.

30. august 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

20-årig mand varetægtsfængslet for besiddelse af større mængde piller

Retten i Holstebro har i dag varetægtsfængslet en 20-årig mand for besiddelse af en større mængde piller af typen Tramadol.