Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

13. marts 2023 11:28

Halvandet års fængsel for hærværk på Jorn-maleri

En 45-årig person fra Kjellerup blev i dag, mandag den 13. marts 2023, dømt for sidste år at have begået hærværk på et maleri, der var udstillet på Museum Jorn.

Det var den 29. april 2022, den 45-årige gik ind på Museum Jorn i Silkeborg og begik hærværk mod det udstillede kunstværk ”Den foruroligende ælling”. Værket, der er malet af Asger Jorn, blev beskadiget og delvist ødelagt. Der vurderes at være sket skader på maleriet for 1.889.350 kroner.

Sagen blev i dag, mandag den 13. marts 2023, afgjort ved Retten i Viborg. Sagen er blevet gennemført som en tilståelsessag, og den 45-årige midtjyde blev fundet skyldig i hærværk af betydeligt omfang og blev i dag idømt et år og seks måneders ubetinget fængsel. Herudover skal den dømte betale 1.889.350 kroner i erstatning inden for 14 dage.

”Jeg er tilfreds med, at retten har udmålt en markant frihedsstraf i overensstemmelse med det, anklagemyndigheden har påstået. Det sender et klart signal om, at når man i den grad skamferer en del af vores fælles kulturarv, så er det noget, der bliver set med stor alvor på, og man får en markant straf for det”, siger specialanklager Søren Kløvborg Laustsen, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Midt- og Vestjyllands Politi ved endnu ikke, hvordan den dømte forholder sig til dommen.

Pressens kontaktperson:

Specialanklager Søren Kløvborg Laustsen, anklagemyndigheden, Midt- og Vestjyllands Politi: 4043 3701.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

25. marts 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Sag om racisme-vittigheder kommer for retten efter påske

En 28-årig mand fra Holstebro skal den 3. april for retten tiltalt for at have overtrådt straffelovens racismeparagraf ved at drive to hjemmesider med udtalelser, der forhåner grupper af personer på grund af blandt andet deres race eller hudfarve.

22. marts 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Fem mænd tiltalt for drab og frihedsberøvelse på kutter

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop rejst tiltale mod fem mænd i alderen 29 til 42 år. Mændene er tiltalt for i januar sidste år at have dræbt en 41-årig mand ombord på en kutter i Nordsøen.

21. marts 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Skyderi i Herning: 20-årig anholdt

En af tre mistænke gerningsmænd er nu anholdt efter et voldeligt opgør i Herning onsdag aften.