Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

3. september 2024 08:36

Kærshovedgård-beboer tiltalt for uagtsomt manddrab

En 34-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, da han i april kørte frontalt ind i en modkørende kvindelig bilist.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har tiltalt en 34-årig mand for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

24. april 2024 påkørte den 34-årige, som på daværende tidspunkt var beboer på Udrejsecenter Kærshovedgård, en modkørende personbil på Vejlevej ved Nørre Snede. Den modkørende bil blev ført, af en 55-årig kvinde som omkom i ulykken.

Ifølge tiltalen var den 34-årige midt i en overhaling af en varevogn på trods af at spærrelinje og færdselstavle markerede overhaling forbudt, da han påkørte den modkørende bil. På tidspunktet for påkørslen kørte den tiltalte med cirka 111 kilometer i timen i 90-zone, imens han var under påvirkning af det bevidsthedspåvirkende stof THC.

"Der er her tale om en alvorlig sag om uagtsomt manddrab med flere skærpende omstændigheder", siger senioranklager fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, Flemming Hother.

I alt er den 34-årige tiltalt for 22 forskellige forhold. Han er blandt andet tiltalt for besiddelse af 1.236 gram hash samt 6 gram kokain, som politiet sammen med en foldekniv fandt i den tiltaltes bil efter påkørslen den 24. april 2024.

Manden er desuden i tre forhold tiltalt for ikke at overholde kontrolforpligtelser på Udrejsecenter Kærshovedgård. Blandt andet ved i januar og marts 2024 ikke at have meldt sig hos Hjemrejsestyrelsen på udrejsecenteret på trods af den 34-åriges meldepligt.

 

Særligt til pressen:

Der vil være mulighed for interview med sagens anklager på sagens første og sidste retsdag. Indtil da har Midt- og Vestjyllands Politi ikke yderligere kommentarer til sagen.

Anmodning om aktindsigt i anklageskriftet sendes til MVJYL-Aktindsigt@politi.dk
Oplys journalnummer: 4100-80119-00002-24

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

5. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Landbetjent-stilling i Nørre Snede nedlægges

Landbetjenten i Nr. Snede stopper den 1. oktober. De borgernære opgaver varetages fremover af nærpolitiet i Ikast i samarbejde med lokalpolitiet i Herning.

4. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

66-årig morsingbo dømt for blufærdighedskrænkelse

En 66-årig mand fra Mors fik en straf på 20 dages betinget fængsel, da han i dag ved Retten i Holstebro blev dømt for blufærdighedskrænkelse af to mænd, som han på gerningstidspunktet var chef for.

29. august 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt for hacking og blufærdighedskrænkelse

En 35-årig mand er ved retten i Viborg idømt to års fængsel i omfattende sag om hacking og blufærdighedskrænkelse.