Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

7. september 2020 09:57

Lokalpolitiet i Silkeborg flytter i nye bygninger i 2022

Udbudsfasen er netop afsluttet og Bygningsstyrelsen har offentliggjort navnet på det firma, der skal stå for byggeriet af den politistation, der skal afløse de nuværende bygninger. Grindsted-firmaet K.G. Hansen fik opgaven.

Illustration af ny politistation i Silkeborg

Foto: K.G. Hansen

”At Bygningsstyrelsen i dag har sat navn på det firma, der skal stå for byggeriet af en ny politistation i Silkeborg, er den foreløbige kulmination på flere års arbejde for nye og mere tidssvarende lokaler”, siger politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Helle Kyndesen.

Når politiet i Silkeborg flytter fra de eksisterende bygninger til den nye politistation på Lillehøjvej i løbet af 2022, vil både medarbejdere og kunder – på begge sider af loven – opleve et løft. Adgangen til politistationen for borgerne bliver nemmere med bedre parkeringsforhold og der bliver større mulighed for diskretion i mødet mellem borger og politi.

”Vi vægter tilgængelighed og dialog højt, hvilket den nye bygning og placering giver os bedre mulighed for. Både i det direkte møde med borgene, men også i det daglige arbejde med bedre indrettede kontorer, mødelokaler og fælles rum”, tilføjer Helle Kyndesen.

 

Lokal glæde over at kunne yde en bedre service for borgerne

Også lokalt i Silkeborg ser medarbejderne frem til at rykke i nye lokaler. En af de ting, leder af lokalpolitiet i Silkeborg, Jens Ole Pedersen fremhæver er infrastrukturen i bygningen.

”Borgerens møde med politiet er tænkt ind i hele bygningen. De borgere, der kommer på politistationen har vidt forskellige grunde til at være i kontakt med politiet. Det er for eksempel ikke hensigtsmæssigt, at sigtede, der er til afhøring, møder borgere, der er der for at anmelde et forhold. Derfor er der indrettet separate afhøringsrum til sigtede og forurettede. De nye rammer giver os bedre mulighed for diskretion og et mere professionelt møde med borgeren”, fortæller Jens Ole Pedersen.

Medarbejdernes faciliteter bliver også forbedret. Der er tænkt på funktionalitet, lysindfald i hele bygningen og gode muligheder for at samles på tværs af etagerne i bygningen.

”De enkelte afdelinger får en større sammenhængskraft og nemmere adgang til videndeling og samarbejde med bedre mødelokaler, mulighed for briefing på tværs af etagerne og fælles kantine med plads til alle. Men først og fremmest ser vi frem til at byde borgerne velkommen på den nye politistation”, slutter Jens Ole Pedersen.

 

Kontaktpersoner for pressen

Politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen, via pressetelefon 51731906
Vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet i Silkeborg, Jens Ole Pedersen, tlf. 51306965

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

22. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Ingen forbrydelse bag dødsfald i Struer søndag

En 20-årig mand blev søndag fundet død på en adresse i Struer. Obduktionsrapporten viser, at manden døde af naturlige årsager.

19. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

19 klip og to frakendelser: Pas på hastigheden - også i weekenden

Nogle timers fartkontrol gav sidste weekend 140 hastighedssager. Sænk farten - det er afgørende for ulykkens alvor.

15. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for drabsforsøg

En 35-årig mand blev i dag dømt for to drabsforsøg, efter han den 13. september 2023 stak et ældre ægtepar med kniv. Retten dømte manden til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.