Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

13. marts 2024 12:20

Tre tyverier af kostbart GPS-udstyr på en uge: Vi har brug for borgernes hjælp

GPS-udstyr til værdi af mere end en million kroner stjålet de seneste syv dage. Tip politiet, hvis du har set noget mistænkeligt.

Tre gange på tre dage i sidste uge blev der stjålet kostbart GPS-udstyr i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Politiet efterforsker i øjeblikket sagerne og beder nu om borgernes hjælp.

"Vi ved fra tidligere sager, at de her tyverier kommer i bølger", siger leder af Den Mobile Tyverigruppe (MTG), politikommissær Kresten Lund Breinhild.

I de tre sager er der stjålet GPS-udstyr fra landbrugsmaskiner til en anslået samlet værdi i nærheden af halvanden million kroner. Sagerne er fra Thisted, Skive og Herning kommuner.

Den Mobile Tyverigruppe er en specialenhed ved Midt- og Vestjyllands Politi, der efterforsker sager med omrejsende kriminelle.

"Erfaringen, vi har fra tidligere sager, viser, at der er tale om en høj grad af professionalisme i den her type tyverier. Det er bestillingsarbejde, de går kun efter én type koster, og den måde, tyvene griber det an på, er langt fra tilfældig", siger Kresten Lund Breinhild.

Midt- og Vestjyllands Politi opfordrer borgere, der ser fremmede biler eller mennesker, der opfører sig anderledes eller mistænkeligt i nærheden af maskinstationer eller landbrug om at henvende sig til politiet med eventuelle observationer.

"Det er ofte henvendelser fra borgere, der fortæller, at de har set et eller andet unormalt eller anderledes, der hjælper os med at få gang i de her efterforskninger."

"Selv om man ikke er sikker på, hvad man har set, eller om det har nogen betydning, så opfordrer vi til, at man ringer 114 og fortæller os om det", siger politikommissæren.

I tidligere lignende sager, hvor det er lykkes at anholde og senere fælde dom over tyvene, har der været tale om grupper af mænd fra Østeuropa, der har indlogeret sig i et udlejningshus i en kort periode, hvor de er gået målrettet efter GPS-udstyr og derefter forladt landet.

"Det kan være i et sommerhus eller i en bed & breakfast hos en privat udlejer eller lignende. Erfaringsmæssigt ved vi, at gerningsmændene ofte lejer biler i andre lande, og desuden kommer mange borgere fra Østeuropa til Danmark med legalt formål, så nummerpladens nationalitet er ikke mistænkelig i sig selv."

 

"Men vi henstiller til, at folk overvejer hvilken adfærd der udvises, og hvis nogen fx observerer små grupper af udenlandske mænd, der kommer og går på skæve tidspunkter af døgnet og ikke umiddelbart ligner turister på forårsvisit, så giv os et tip", siger efterforskningslederen.

 

Samtidigt opfordrer politiet ejere af kostbart GPS-udstyr til at passe godt på det.

"Det er på den her tid af året, hvor GPS-udstyret skal ud at køre på markerne igen, vi ser de her tyverier i bølger. Tyvene holder sig ikke tilbage, fordi traktoren står inde i en ulåst lagerhal eller en lade. Det er vigtigt, at man som ejer forholder sig til, at man har noget kostbart og umiddelbart omsætteligt udstyr siddende på sine maskiner", siger politikommissæren.

 

Pressens kontaktperson

Politikommissær Kresten Lund Breinhild

61227323

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

22. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

42-årig tilstod drab på 51-årig kvinde i Holstebro

En 42-årig mand er i dag ved retten i Holstebro dømt for at have dræbt en 51-årig kvinde på Lemvigvej i Holstebro i oktober 2023. Dommen lød på 12 års fængsel.

17. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To mænd fremstilles i grundlovsforhør i narkosag

To personer med ophold på Udrejsecenter Kærshovedgård er anholdt og sigtet for besiddelse af narko.

16. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Har du fornyet dit jagttegn? Politiet opfordrer jægere til at få kigget på fornyelse

Forny dit jagttegn i tide og undgå at betale for en ny våbentilladelse, sådan lyder opfordringen fra Politiets Administrative Center. Flere jægere end normalt på denne tid af året, har endnu ikke fået fornyet jagttegnet.