Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

23. januar 2020 09:59

Ny politigård i Herning indvies

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg deltager, når Midt- og Vestjyllands Politi på mandag indvier den nye politigård i Herning.

Ny politigård Herning

Foto: Finn Linnebjerg Iversen

Den 9. januar var Store Flyttedag i Herning. Lokalpolitiet tog afsked med Nørregade og flyttede ind på Haraldsgade. Medarbejderne sagde farvel til en nedslidt bygning og goddag til en ny, der lever op til kravene til arbejdsgangene i et moderne politi.

Funktionalitet er i højsædet

Niels Kristian Larsen, stationsleder for politiet i Herning og Ringkøbing er begejstret for den nye politigård, hvor der er tænkt på funktionalitet, lysindfald og borgernes kontakt med politiet. Han forklarer, at ”de borgere, der kommer på politigården, har vidt forskellige grunde til at være i kontakt med politiet. Det er ikke hensigtsmæssigt, at sigtede, der er til afhøring, møder borgere, der er der for at anmelde et forhold. Derfor er der indrettet separate afhøringsrum til forurettede og sigtede”.

Flytningen betyder ikke kun nye omgivelser, men også en bygning, der er placeret mere hensigtsmæssigt for de borgere, der skal besøge politistationen. Parkeringsmulighederne er væsentlig bedre end i Nørregade. Derudover er selve ekspeditionsområdet større med bedre mulighed for diskretion.

Dagens program

11.00-11.30 Gæsterne ankommer
11.30 Velkomst ved politidirektør, Jens Kaasgaard og taler ved blandt andre rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og borgmester Lars Krarup
12.00 Rundvisning for gæster
12.30 Let traktement

Pressen er velkommen til at dække indvielsen og skal mod forlangende vise pressekort.

Flere borgere har vist interesse for at se den nye politigård. Der vil derfor senere blive arrangeret et Åbent Hus-arrangement, så borgere også har mulighed for at få stillet nysgerrigheden.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

28. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Hjemmerøveri og vanvidskørsel ender med over syv års fængsel

To unge mænd på henholdsvis 27 og 35 år er i dag blevet idømt flerårige fængselsstraffe ved retten i Herning for et groft hjemmerøveri. En tredje medvirkende på 37 år er ligeledes blevet kendt skyldig i sagen. Dommen kommer på baggrund af et hjemmerøveri begået i august sidste år på en adresse i Birk, hvor tiltalen bl.a. lød på hjemmerøveri, grov vold og vanvidskørsel.

28. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Fire mænd skal flere år i fængsel for bedrageri og afpresning på sociale medier

Fire mænd udgav sig på sociale medier for at være en kvinde, der solgte seksuelle ydelser – men i stedet var der tale om et større svindelnummer. I dag blev mændene dømt for organiseret bedrageri og afpresning, og de kan nu se frem til at skulle i fængsel i mellem to og et halvt års fængsel og 5 års år.

22. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Dagplejer tiltalt for drab

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop rejst tiltale mod en 57-årig midtjysk kvinde. Kvinden er tiltalt for i efteråret 2019 at have dræbt en 1-årig pige.

Forslag