Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

23. januar 2020 09:59

Ny politigård i Herning indvies

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg deltager, når Midt- og Vestjyllands Politi på mandag indvier den nye politigård i Herning.

Ny politigård Herning

Foto: Finn Linnebjerg Iversen

Den 9. januar var Store Flyttedag i Herning. Lokalpolitiet tog afsked med Nørregade og flyttede ind på Haraldsgade. Medarbejderne sagde farvel til en nedslidt bygning og goddag til en ny, der lever op til kravene til arbejdsgangene i et moderne politi.

Funktionalitet er i højsædet

Niels Kristian Larsen, stationsleder for politiet i Herning og Ringkøbing er begejstret for den nye politigård, hvor der er tænkt på funktionalitet, lysindfald og borgernes kontakt med politiet. Han forklarer, at ”de borgere, der kommer på politigården, har vidt forskellige grunde til at være i kontakt med politiet. Det er ikke hensigtsmæssigt, at sigtede, der er til afhøring, møder borgere, der er der for at anmelde et forhold. Derfor er der indrettet separate afhøringsrum til forurettede og sigtede”.

Flytningen betyder ikke kun nye omgivelser, men også en bygning, der er placeret mere hensigtsmæssigt for de borgere, der skal besøge politistationen. Parkeringsmulighederne er væsentlig bedre end i Nørregade. Derudover er selve ekspeditionsområdet større med bedre mulighed for diskretion.

Dagens program

11.00-11.30 Gæsterne ankommer
11.30 Velkomst ved politidirektør, Jens Kaasgaard og taler ved blandt andre rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og borgmester Lars Krarup
12.00 Rundvisning for gæster
12.30 Let traktement

Pressen er velkommen til at dække indvielsen og skal mod forlangende vise pressekort.

Flere borgere har vist interesse for at se den nye politigård. Der vil derfor senere blive arrangeret et Åbent Hus-arrangement, så borgere også har mulighed for at få stillet nysgerrigheden.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

28. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand dømt for uautoriseret sæddonation

En 54-årig mand er ved retten i Herning dømt for at have distribueret sæd uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

24. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

40-årig mand dømt for drabsforsøg

En 40-årig mand skal anbringes på en psykiatrisk afdeling uden tidsbegrænsning. Det slog Retten i Viborg i dag fast, da manden blev dømt for vold og forsøg på manddrab.

16. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet retter opmærksomheden på de trafikanter, der har glemt den

I denne uge har Midt- og Vestjyllands Politi ekstra opmærksomhed rettet mod dem, der ikke er så opmærksomme i trafikken. Det sker i forbindelse med en landsdækkende kontrol af brugen af blandt andet håndholdt mobil. Og allerede i løbet af ugens første to dage, måtte politiet have bødeblokken frem 22 gange.

Forslag