Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

23. januar 2020 09:59

Ny politigård i Herning indvies

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg deltager, når Midt- og Vestjyllands Politi på mandag indvier den nye politigård i Herning.

Ny politigård Herning

Foto: Finn Linnebjerg Iversen

Den 9. januar var Store Flyttedag i Herning. Lokalpolitiet tog afsked med Nørregade og flyttede ind på Haraldsgade. Medarbejderne sagde farvel til en nedslidt bygning og goddag til en ny, der lever op til kravene til arbejdsgangene i et moderne politi.

Funktionalitet er i højsædet

Niels Kristian Larsen, stationsleder for politiet i Herning og Ringkøbing er begejstret for den nye politigård, hvor der er tænkt på funktionalitet, lysindfald og borgernes kontakt med politiet. Han forklarer, at ”de borgere, der kommer på politigården, har vidt forskellige grunde til at være i kontakt med politiet. Det er ikke hensigtsmæssigt, at sigtede, der er til afhøring, møder borgere, der er der for at anmelde et forhold. Derfor er der indrettet separate afhøringsrum til forurettede og sigtede”.

Flytningen betyder ikke kun nye omgivelser, men også en bygning, der er placeret mere hensigtsmæssigt for de borgere, der skal besøge politistationen. Parkeringsmulighederne er væsentlig bedre end i Nørregade. Derudover er selve ekspeditionsområdet større med bedre mulighed for diskretion.

Dagens program

11.00-11.30 Gæsterne ankommer
11.30 Velkomst ved politidirektør, Jens Kaasgaard og taler ved blandt andre rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og borgmester Lars Krarup
12.00 Rundvisning for gæster
12.30 Let traktement

Pressen er velkommen til at dække indvielsen og skal mod forlangende vise pressekort.

Flere borgere har vist interesse for at se den nye politigård. Der vil derfor senere blive arrangeret et Åbent Hus-arrangement, så borgere også har mulighed for at få stillet nysgerrigheden.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

22. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Ingen forbrydelse bag dødsfald i Struer søndag

En 20-årig mand blev søndag fundet død på en adresse i Struer. Obduktionsrapporten viser, at manden døde af naturlige årsager.

19. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

19 klip og to frakendelser: Pas på hastigheden - også i weekenden

Nogle timers fartkontrol gav sidste weekend 140 hastighedssager. Sænk farten - det er afgørende for ulykkens alvor.

15. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for drabsforsøg

En 35-årig mand blev i dag dømt for to drabsforsøg, efter han den 13. september 2023 stak et ældre ægtepar med kniv. Retten dømte manden til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.