Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

23. januar 2020 09:59

Ny politigård i Herning indvies

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg deltager, når Midt- og Vestjyllands Politi på mandag indvier den nye politigård i Herning.

Ny politigård Herning

Foto: Finn Linnebjerg Iversen

Den 9. januar var Store Flyttedag i Herning. Lokalpolitiet tog afsked med Nørregade og flyttede ind på Haraldsgade. Medarbejderne sagde farvel til en nedslidt bygning og goddag til en ny, der lever op til kravene til arbejdsgangene i et moderne politi.

Funktionalitet er i højsædet

Niels Kristian Larsen, stationsleder for politiet i Herning og Ringkøbing er begejstret for den nye politigård, hvor der er tænkt på funktionalitet, lysindfald og borgernes kontakt med politiet. Han forklarer, at ”de borgere, der kommer på politigården, har vidt forskellige grunde til at være i kontakt med politiet. Det er ikke hensigtsmæssigt, at sigtede, der er til afhøring, møder borgere, der er der for at anmelde et forhold. Derfor er der indrettet separate afhøringsrum til forurettede og sigtede”.

Flytningen betyder ikke kun nye omgivelser, men også en bygning, der er placeret mere hensigtsmæssigt for de borgere, der skal besøge politistationen. Parkeringsmulighederne er væsentlig bedre end i Nørregade. Derudover er selve ekspeditionsområdet større med bedre mulighed for diskretion.

Dagens program

11.00-11.30 Gæsterne ankommer
11.30 Velkomst ved politidirektør, Jens Kaasgaard og taler ved blandt andre rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og borgmester Lars Krarup
12.00 Rundvisning for gæster
12.30 Let traktement

Pressen er velkommen til at dække indvielsen og skal mod forlangende vise pressekort.

Flere borgere har vist interesse for at se den nye politigård. Der vil derfor senere blive arrangeret et Åbent Hus-arrangement, så borgere også har mulighed for at få stillet nysgerrigheden.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

29. november 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

23 ransagninger i Tramadolsag

23 personer fik tirsdag besøg af betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi, fordi de var blevet identificeret som købere af Tramadol-piller via en salgstelefon. En telefon, som politiet fandt i forbindelse med beslaglæggelsen af mere en 18.000 Tramadolpiller i august 2023.

23. november 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Grundlovsforhør: Beboer på udrejsecenter sigtet for blandt andet våbenbesiddelse

I forbindelse med en skudafgivelse på Udrejsecenter Kærshovedgård natten til onsdag er en beboer på udrejsecenteret blevet anholdt, sigtet for blandt andet våbenbesiddelse og trusler på livet. Manden fremstilles i dag i grundlovsforhør.

22. november 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

34-årig mand idømt forvaring for en række voldtægter

En nu 34-årig mand fra Viborg er dømt for voldtægter begået i en periode fra 2003 til 2008 mod tre forskellige børn og for en voldtægt begået sidste år mod en 17-årig kvinde.