Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

18. marts 2022 10:46

Opfordring til landmænd: Få sikret jeres GPS-udstyr mod tyveri

Den seneste uges tid har Midt- og Vestjyllands Politi modtaget flere anmeldelser om tyveri af GPS-udstyr, der har været monteret på blandt andet traktorer. Politiet opfordrer derfor alle kredsens landmænd til at få sikret deres værdifulde udstyr mod tyveri.

Tyveri af GPS-udstyr fra landbrugsmaskiner er ikke noget nyt fænomen, men i løbet af den seneste uges tid har Midt- og Vestjyllands Politi modtaget seks forskellige anmeldelser om tyveri af det værdifulde udstyr. 

Tyverierne er primært foregået ved landbrug, men en enkelt maskinforretning har også været udsat for tyveri.

Midt- og Vestjyllands Politi ser med stor alvor på tyverierne og har derfor et øget fokus på denne type indbrud og tyveri, der også tidligere har fundet sted flere steder i politikredsen.

”Vi ser ofte, at landbrug og maskinstationer er udsatte for tyveri af GPS-udstyr i højsæsonerne, som er foråret og efteråret – og det er desværre det samme mønster, der nu igen gør sig gældende, hvor foråret for alvor er på vej. GPS-tyveriet giver isoleret set et tab for den enkelte landmand eller maskinstation, men samtidig tager det tid, inden produktionen igen kan køre normalt, da genanskaffelse af nye dele ofte tager tid,” siger fungerende politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi Theis T. Thylstrup.

Han uddyber om politiets indsats:

”Når vi modtager en anmeldelse om tyveri af GPS-udstyr, efterforsker vi forholdet med henblik på at finde frem til indbrudstyvene, så de i sidste ende kan blive dømt. Når landbrug og maskinstationer først har fået stjålet udstyret, er skaden dog sket, og derfor kan det være en hjælp for alle, at man på forhånd får sikret sit udstyr bedre mod tyveri.”

 

Det kan bl.a. gøres ved at følge disse råd: 

- Lav en sikringspolitik, så det blandt andet står klart, hvordan køretøjer sikres ved arbejdstids ophør – det gælder blandt andet aflåsning af køretøjet samt sikring og aflåsning af bygningerne. 
- Gør det svært for tyven. Brug kraftige, indbrudssikre låse, og gør vinduer i porte matte, så man ikke kan kigge ind.
- Afmonter udstyr fra maskinerne ved arbejdsdagens ophør, hvis det er muligt, og placer det et tyverisikret sted.
- Sæt alarmer på maskiner og bygninger. 
- Etabler videoovervågning, hvis maskinerne står på egen grund. Skilt tydeligt med, at der overvåges.
- Sikre udstyr med GPS-trackere, så det er muligt at følge gerningsmændene og få udstyret tilbage, såfremt det bliver stjålet.
- Sæt piktogrammer udvendig på GPS-udstyret, så tyven tydeligt kan se, at enheden er sikret. Det gør tilskyndelsen til tyveri mindre.
- Oplys udendørs områder eller forsyn disse med chokbelysning i form af en kraftig lampe med en bevægelsescensor, der tænder, når uvedkommende træder ind i området.
- Undgå høje hegn og bevoksning. De er med til at give tyvene arbejdsro for nysgerrige blikke. 
- Etabler Erhvervsnabohjælp, hvor naboerne holder ekstra øje.
- Vær skeptisk, hvis fremmede personer viser interesse for virksomheden.
- Overvej, om det er nødvendigt at lægge fotos af traktorer med GPS m.m. på hjemmesider og sociale medier. Man risikerer, at det bruges som bestillingskatalog af kriminelle.

 

Hvis du ser noget mistænkeligt, bør du ringe til politiet på telefonnummer 114.

Hvis du opdager et i gangværende indbrud, skal du med det samme ringe til politiet på telefonnummer 112.

 

 

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

20. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Silkeborgtunnelen helt lukket i fire timer torsdag den 26. september

På grund af en myndighedsfælles øvelse vil Silkeborgmotorvejen i op til fire timer torsdag være spærret for trafik i begge retninger ved Silkeborgtunnelen. Det drejer sig om tidsrummet 9.30-13.30, men allerede fra klokken 9 skal bilisterne forvente længere rejsetid end normalt på strækningen.

19. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

36-årig mand dømt for vold og voldtægt

Retten i Viborg har i dag idømt en 36-årig mand tre år og tre måneders fængsel for vold og voldtægt af flere kvinder.

19. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Fem beboere på Kærshovedgård dømt i narkosag

Fire udenlandske mænd og en udenlandsk kvinde er idømt fængselsstraffe for besiddelse og handel med narkotika. Alle de dømte var på gerningstidspunktet beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård.