Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

16. november 2022 09:45

Politiet retter opmærksomheden på de trafikanter, der har glemt den

I denne uge har Midt- og Vestjyllands Politi ekstra opmærksomhed rettet mod dem, der ikke er så opmærksomme i trafikken. Det sker i forbindelse med en landsdækkende kontrol af brugen af blandt andet håndholdt mobil. Og allerede i løbet af ugens første to dage, måtte politiet have bødeblokken frem 22 gange.

I årets første 10 måneder har Midt- og Vestjyllands Politi uddelt 1782 klip i kørekortet for brug af håndholdt mobil bag rattet. Og i denne uge har politiet særligt fokus på netop de uopmærksomme trafikanter, der enten bruger håndholdt mobil under kørsel eller som taster eller skriver på sit smartwatch.

 

”I seks ud af ti dødsulykker i trafikken er der uopmærksomhed eller manglende orientering involveret. Det er vanvittig farligt ikke at have øjnene på vejen, når man kører bil. Når vi i denne uge har særligt fokus på netop problemet med uopmærksomhed er det naturligvis for at højne sikkerheden på vejene”, fortæller politikommissær Jørgen Christensen fra Midt- og Vestjyllands Politi, der er leder af politikredsens operative færdselssektion.

 

Og politiets indsats har allerede resulteret i flere sigtelser for uopmærksomhed. På kontrollens to første dage er 22 trafikanter blevet sigtet for anvendelse af håndholdt teleudstyr, der altså kan være eksempelvis mobiltelefon, tablet eller smartwatches. To af dem var cyklister, der kan se frem til en bøde, mens de sidste 20 var bilister, der kan se frem til et klip i kørekortet.

 

Uopmærksomhedskontrollerne i Midt- og Vestjyllands Politi sker i forbindelse med en landsdækkende kontrol og samtidig med, at Rådet for Sikker Trafik, Forsikring og Pension og en række kommuner gennemfører kampagnen ”Kør bil, når du kører bil”.

 

De målrettede kontroller i Midt- og Vestjyllands Politi fortsætter ugen ud.

 

Kontaktperson for pressen

Politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi Jørgen Christensen, tlf. 40166726.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

28. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand dømt for uautoriseret sæddonation

En 54-årig mand er ved retten i Herning dømt for at have distribueret sæd uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

24. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

40-årig mand dømt for drabsforsøg

En 40-årig mand skal anbringes på en psykiatrisk afdeling uden tidsbegrænsning. Det slog Retten i Viborg i dag fast, da manden blev dømt for vold og forsøg på manddrab.

10. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

To litauere tiltalt for omfattende tyveri af GPS-udstyr

Ifølge anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi står to mænd på henholdsvis 26 og 31 år bag en række tyverier af GPS-udstyr fra landmænd og maskinstationer. Mændene er netop blevet tiltalt for tyveri og indbrud af særligt grov beskaffenhed.

Forslag