Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

13. september 2024 08:15

Politihunde flytter ind hos lokalpolitiet i Skive

Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet at flytte sin hundesektion til politistationen i Skive. På den måde får hundeførerne ét fælles møde- og udkørselssted.

Politihunden Arto, der fik den bedst mulige bedømmelse ved sin årlige mønstring

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Naboerne til politistationen i Skive vil fra nytår nok se lidt flere logrende haler end normalt. Midt- og Vestjyllands Politi har nemlig besluttet at flytte hele sin hundesektion til Skive. I dag er hundesektionen placeret på hovedpolitistationen i Holstebro, men har også medarbejdere, der møder ind i Viborg. Fremover kommer alle politikredsens hundeførere til at møde ind i Skive. Herfra vil de fortsat betjene hele politikredsen.

"Vi har vurderet, at det vil være godt for sektionen og samarbejdet på tværs i afdelingen, at hundeførerne fremover har ét fælles sted, hvor de møder ind og kører ud fra. Når valget er faldet på Skive, er det blandt andet fordi, vi dér kan skabe nogle rammer, der er egnede til hundesektionen, og så styrker det vores tilstedeværelse i den del af kredsen. Samtidig er Skive godt placeret i forhold til opgaver i Thy og på Mors, mens vi fortsat hurtigt kan komme til fx Herning-, Holstebro-, Viborg- og Silkeborgområdet", forklarer politiinspektør Martin Løye, der er linjechef for beredskabet i Midt- og Vestjyllands Politi.

Hen over de kommende måneder vil Midt- og Vestjyllands Politi få hundesektionens nye rammer i Skive på plads, så medarbejderne og deres firbenede kolleger kan flytte ind i begyndelsen af 2025.

Politiets hunde er også familiehunde. De bor altså hjemme hos hundeføreren og hans/hendes familie og vil derfor kun være på politistationen, når de har vagt, og da vil de meget af tiden være ude at køre på patrulje rundt omkring i hele politikredsen.

Særligt til pressen

Ved flere spørgsmål, kan pressen kontakte politiinspektør Martin Løye, Midt- og Vestjyllands Politi: 5117 0389

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

16. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Stor beredskabsøvelse på landsskuepladsen i Herning

Tirsdag den 17. september danner landsskuepladsen ved Messecenter Herning rammerne om en stor øvelse. Det er Midt- og Vestjyllands Politi, der arrangerer øvelsen og flere myndigheder deltager.

12. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand varetægtsfængslet i sag om brandstiftelse i Thisted

En 47-årig mand er varetægtsfængslet i fire uger efter grundlovsforhør. Manden er sigtet for forsøg på grov vold og brandstiftelse ved at kaste to molotovcocktails mod en bil.

10. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Indsats i forbindelse med mistænkeligt forhold i Viborg afblæst

Midt- og Vestjyllands Politi har tirsdag formiddag været talstærkt tilstede i det østlige Viborg i forbindelse med en anmeldelse om et mistænkeligt forhold. Politiet er nu i kontakt med den mand, som formentlig var skyld i anmeldelsen.