Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

25. januar 2023 13:33

Sag om hærværk på Jorn-maleri er sendt til retten

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop sendt en sag om hærværk på maleriet ”Den foruroligende ælling” til retten.

En 45-årig person fra Kjellerup er sigtet for den 29. april 2022 på Museum Jorn i Silkeborg at have beskadiget og delvist ødelagt det udstillede kunstværk ”Den foruroligende ælling”, der er malet af Asger Jorn.

Nu er sagen klar til at komme for retten. Den ventes at kunne gennemføres som en tilståelsessag, og anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har sendt en retsmødebegæring til Retten i Viborg.

Der er ifølge retsmødebegæringen sket skader på maleriet ”Den foruroligende ælling” for 1.889.350 kroner.

Sagen er endnu ikke berammet.

 

Særligt til pressen:

Der vil være mulighed for interview med sagens anklager i forbindelse med retsmødet. Indtil da har Midt- og Vestjyllands Politi ikke yderligere kommentarer til sagen.
Anmodning om aktindsigt i retsmødebegæringen sendes til MVJYL-Aktindsigt@politi.dk.
Oplys gerne journalnummer 4100-77112-00006-22 for at lette sagsbehandlingen. Angiv også gerne en sikker mail for at sikre hurtigst mulig besvarelse.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

23. januar 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet inviterer til beboermøde i Vejrumbro

Efter fundet søndag af en kvinde og to børn, der alle var afgået ved døden, inviterer politiet i dag borgerne i Vejrumbro til møde.

23. januar 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi tester elektriske patruljevogne

Midt- og Vestjyllands Politi er en blandt fire kredse, der skal teste nye elektriske patruljevogne. De nye elbiler testes ved lokalpolitiet i Viborg og er allerede på vejene.

22. januar 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Vejrumbro: Politiet efterforsker tre dødsfald

En kvinde og hendes to børn blev søndag fundet døde i deres hjem. Foreløbigt er der ikke noget i politiets efterforskning, der tyder på, at andre end de afdøde har været involveret i forbindelse med dødsfaldene.

Forslag