Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

25. august 2024 22:33

To drenge på hospitalet efter ulykke på stranden i Thy

Politiets foreløbige undersøgelser tyder på, at to tyske drenge under leg havde gravet en hule i klitterne, og at det kan være det, der har udløst det skred, der begravede drengene under sand.

Midt- og Vestjyllands Politi har søndag eftermiddag og aften været til stede i Nr. Vorupør i forbindelse med en ulykke på stranden. Kort før klokken 16 skete der et jord-/sandskred, som betød, at to tyske drenge blev begravet i sand. Cirka 40 minutter efter der blev slået alarm, lykkedes det at få drengene, der er henholdsvis ni og tolv år gamle, gravet fri. De to drenge modtog livreddende førstehjælp og blev i kritisk tilstand fløjet med lægehelikopter til hospitalet i Skejby.

En del mennesker befandt sig på stranden og i nærheden, da ulykken skete, ligesom flere hjalp til med at grave. Derfor er mange mennesker berørt af ulykken, og Region Nordjylland har aktiveret sit krisepsykologiske beredskab.

 

Ulykke skyldes muligvis huleleg

Midt- og Vestjyllands Politis indledende efterforskning tyder på, at de to tyske drenge i forbindelse med deres leg havde gravet en hule i klitten, og at det kan være det, der har udløst skredet. Men der kan - på grund af kraftig nedbør den seneste tid - generelt være en forhøjet risiko for skred ved kysterne. Politiet opfordrer derfor til, at man generelt er agtpågivende, når man færdes i de kystnære områder. En strandstrækning på cirka 1.000 meter med omkring 500 meter på hver side af redningsnummer 122 blev efter ulykken spærret af.

 

Politiet er også mandag til stede i Nr. Vorupør

Politiets indsats søndag er afsluttet, men som en del af den tryghedsopfølgende indsats vil betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi igen mandag være til stede i Nr. Vorupør med politikredsens mobile politistation og være til rådighed for de borgere, der har brug for at tale med politiet. Politikredsen melder tidsrum og placering ud først på dagen mandag.
Føler du dig påvirket af ulykken og har brug for at tale med nogen, har du også mulighed for at kontakte Offerrådgivningen, der har telefonnummer 116 006.

De to tyske drenge er fra to forskellige familier. Deres forældre var til stede, da ulykken skete.
Politiet har ikke modtaget nye oplysninger vedrørende drengenes tilstand.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

29. august 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt for hacking og blufærdighedskrænkelse

En 35-årig mand er ved retten i Viborg idømt to års fængsel i omfattende sag om hacking og blufærdighedskrænkelse.

28. august 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To tyske drenge er afgået ved døden efter sandskred

De to drenge, der søndag blev begravet under et sandskred i Nr. Vorupør, er afgået ved døden.

14. august 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Ung mand fængslet i ny bankbudssag

Efterforskere fra Midt- og Vestjyllands Politi handlede hurtigt, da de tirsdag eftermiddag fik en anmeldelse om falske bankbude på spil i Holstebro.